EKONOMİ 9.10.2024 12:50:00 0
Şuhutta Patates Üreticilerinin Sözleşmeli Patateste Başı Dertte


Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde patates üreticilerinin firmalarla patates alımlarındaki sözleşmelerde başı dertte. Patates Üreticisi Veli Koç 8 liraya anlaştığı patatesinin 4 liraya alındığını firmanın sözleşmeye uymadığını belirtti. 
Zor şartlar altında yetiştirdikleri patateslerin para etmediğini söyleyen patates üreticisi Veli Koç konuyla ilgili açıklamalarında, Evet patateslerde daha önce sözleşme yapmıştık. Söküm zamanı geldi sözleşme yaptığımız yere gittik. Patates alıcısı Ali ile sözleşme yapmıştık 8 bin 250 liradan. 

 

Söküm zamanı gekldi sökümler başladı biz gidip geliyoruz kendimizce söylüyoruz bize ne zaman sıra gelecek ne zaman sökülecek bugün, yarın ben bugün yine vardım. Bir de bu fabrika şu anda alımı kesti. Benim şu anda yapabileceğim bir şey yok dedi. Bana bir de şunu söyledi 4 lira'dan teklif sundu bana. Arada bir sözleşme var. Biz gece gündüz demeden alın terimizden ekmek paramızı kazanan emektarlarız. Sözleşmeye göre biz anlaşma yaptık. 8 bin 250 liradan yaptığımız sözleşmeyi 4 liradan almak istiyorlar. Bunun neresi adalet Ben hakkımı istiyorum" dedi