ŞUHUT VAKFI PROJESİ İÇİN REKOR BAĞIŞ TAAHHÜDÜ

ŞUHUT VAKFI PROJESİ İÇİN REKOR BAĞIŞ TAAHHÜDÜ

ŞUHUT VAKFI PROJESİ İÇİN REKOR BAĞIŞ TAAHHÜDÜ

ŞUHUT VAKFI PROJESİ İÇİN REKOR BAĞIŞ TAAHHÜDÜ

ŞUHUT VAKFI PROJESİ İÇİN REKOR BAĞIŞ TAAHHÜDÜ
Şuhut Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı’nın İstanbul’da gerçekleştirdiği Üsküdar İş Merkezi Projesi Tanıtım Toplantısında_ 14 milyon TL bağış taahhüt edildi.
Üsküdar DSİ Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya, Şuhut Vakfı Başkanı Mustafa Uysal'ın yanı sıra, Eski Orman ve Su İşleri Efsane Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Şuhut Vakfı  yönetim kurulu üyeleri Hulusi Gürsoy, Seçkin Köse, Ali Rıza Şenbabaoğlu, Mehmet Bağır  ve çok sayıda iş insanı katıldı. 


Şuhut Vakfı kuruluş amacı ve faaliyetleri, analizler, vizyon, amaç, varlık sebebi ile strateji alanları ve projeler hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu projelerin içinde en önemli proje olan Üsküdar İş Merkezi Projesi Tanıtımı yapılarak Bu proje ile ilgili fikir alışverişlerinde bulunuldu. Akabinde rekor düzeyde 14 milyon TL bağış taahhüt edildi. Samimi bir ortamda gerçekleşen proje tanıtım toplantısı ile ilgili olarak Vakıf Başkanı Mustafa UYSAL:
Çok şükür güzel bir başlangıç yaptık, bu bağış taahhüdü ile   inşaat projemizin yaklaşık   %50’sini tamamlama imkanımız oluştu _ diyerek sözlerine devamla, Şuhut vakfı olarak İstanbul’da DSİ Sosyal Tesislerindeki kahvaltılı toplantımızda bir araya geldik.
Üsküdar merkezindeki tamamı Şuhut vakfımıza ait üzerinde inşaa edilecek *623 metre²* iş merkezimizin imar ve inşaat projesini tanıttık.__ dedi.
Projenin tamamlanması halinde elde edilecek değerler ile ilgili olarak Vakıf Başkanı Uysal; 
Şuhut vakfımızın bugün geldıiği nokta itibariyle ,  bu taşınmazın tamamlanması halinde yıllık ciddi bir gelirimiz  oluşacak.

Bu önemli taşınmazdan sağlanacak akar gelirlerimizin , Şuhut merkez ve köylerinde sarf edilebileceği alanları toplantımızda değerlendirdik. 
Hem mal varlığı ve hem de akar gelirler olarak oluşan ve oluşacak  değerin , Vakfımıza Bakanlar Kurulunca  vergi muafiyeti tanınması şartlarını  da beraberinde getirebileceğine inanıyorum, Bu durum da Vakfımıza ayrı bir güç sağlayacak ._ dedi. 
Mustafa Uysal, _ihale ile satın aldığımız arsa paylarında Vakıflar Genel MÜDÜRLÜĞÜ’nün kontrolünde asırlar öncesinden_ 
Haremeyn Muhteremeyn İbrahim ağa Mektebi Vakfının hisseleri de vardı. 
 

Şuhut Vakfı olarak İbrahim Ağa Mektebi Vakfının  manevi emanetine de sahip çıktık _ _böylece Şuhut Vakfımızın geçmişten de güç almasını sağladık_;  _tarihten  emanet bu değer de yaşatılması gereken önemli bir değer_” 
dedi. 
Vakıf Başkanı Uysal, 
_Bu esere az veya çok maddi manevi GÖNÜLDEN katkıda bulunan veya katılamayıp destek vereceğini belirten veya fikirleri ve emekleri ile katkıda bulunan bütün gönüllülerimize teşekkür ediyorum_, 
Diyerek sözlerini tamamladı.