Şuhut Vakfı Başkanı Mustafa Uysaldan Hafızlığa Adım Atan 102 Hafıza Anlamlı Mesaj

Şuhut Vakfı Başkanı Mustafa Uysaldan Hafızlığa Adım Atan 102 Hafıza Anlamlı Mesaj

Şuhut Vakfı Başkanı Mustafa Uysaldan Hafızlığa Adım Atan 102 Hafıza Anlamlı Mesaj

Şuhut Vakfı Başkanı Mustafa Uysaldan Hafızlığa Adım Atan 102 Hafıza Anlamlı Mesaj

Şuhut Vakfı Başkanı Mustafa Uysal, Şuhut İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen hafızlık icazet töreni dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı. 
Başkan Uysal yazılı olarak yayınladığı anlamlı mesajında, "Değerli misafirler, kıymetli hocalarım ve sevgili evlatlarımız, Hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. 
Bu çok özel törende sizlerle birlikte olamadığım için çok üzgünüm. İcazet törenimizin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyaya teşrif ettiği mübarek Mevlid Kandil’ini idrak ettiğimiz bugüne tevafuk etmesi, ayrı bir güzellik oldu. 
Bu vesileyle, mübarek Mevlid Kandil’inizi tebrik ediyorum. Sevgili Evlatlarımız, çok gayret ettiniz, Her biriniz, büyük bir sabır, azim ve gayret göstererek Kur'an'ı ezberleme görevini yerine getirdiniz. Bu başarı, sadece sizleri değil, ailelerinizi, öğretmenlerinizi ve bu yolda size destek olan herkesi gururlandıran bir başarıdır. İnanın sizin yerinizde olmayı çok arzu ederdim. Sizleri ayrı ayrı gönülden kutlarım. Değerli evlatlarımız, Kur'an, insanlığa rehber olan bir kitap ve alemlerin sırlarına ışık tutan İLİM ve HİKMET kaynağıdır.  Sizler, bu kutsal kitabımızı sadece ezberlemekle kalmadınız, aynı zamanda onun hayatınıza ışık tutmasına da kapı araladınız. Hafız olmak, elbette büyük bir şeref, ancak bununla sınırlı kalmamanız gerektiğini unutmamalısınız. 

Kur’an’ın mesajını anlayan ve onu hayata geçiren bireyler olmak, hafızlığınızı daha anlamlı ve değerli kılacaktır. Hafızlık süreci sizlere bir disiplini, zoru başarmayı, azmi ve kararlılığı öğretmiştir. Bu yetenekler, sadece dinî alanlarda değil, hayatınızın her alanında kullanabileceğiniz çok kıymetli özelliklerdir. Bundan sonraki hayat yolculuğunuzda, Kur’an ilmini en iyi şekilde yaşatırken, aynı zamanda kendinizi çok yönlü olarak yetiştirmeye gayret edin. Bugün bilimden sanata, teknolojiden edebiyata kadar geniş bir bilgi birikimine sahip olmamız gereken bir çağda yaşıyoruz. 

Sizler, geleceğimizin mimarları olarak sadece dini ilimlerde değil, aynı zamanda fen bilimlerinde, sosyal bilimlerde, sanat ve kültürde de kendinizi geliştirerek topluma katkı sunabilirsiniz. Kur’an’ın bizlere öğrettiği ilk emir olan “Oku” emrini daima rehber edinin. Sürekli okuyun, araştırın, öğrenin ve öğrendiklerinizi 
hayata geçirin. Sevgili Gençler, Unutmayın ki, bir Müslüman, ahlaki değerleriyle, ilmiyle ve hizmetiyle topluma örnek olan bir 
bireydir. Sizler, Kur’an’ın aydınlattığı bu yolda ilerlerken, aynı zamanda toplumun birer ışığı olmalısınız. İyi bir insan olmanın, çevremize ve insanlığa faydalı bireyler olmanın peşinde koşmalısınız. Bugün burada aldığınız bu icazetler, sizlere büyük bir sorumluluk da yüklüyor. Bu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getireceğinize inancım tamdır. Hafız olmak demek, sadece Kur'an'ı ezberlemek değil, onu yaşamak, örnek bir hayat sürmek ve onu başkalarına da en güzel şekilde aktarmaktır. İzin verirseniz,  son olarak geleceğiniz için önem taşıyacağına inandığım bir hususa daha değinmek isterim. Her şeyden önce zamanınızı çok iyi değerlendirin. Zaman, Allah’ın tüm insanlığa eşit olarak bahşettiği ve parayla satın alınamayacak kadar en önemli kaynaktır. Hayalinizde olmayı arzu ettiğiniz hedeflerinizi belirleyin ve buna odaklanın ve sizi bu hedefe götürecek adımları cesaretle atın. Kendinize, ailenize, yakınlarınıza, ülkemize ve tüm insanlığa faydalı bireyler olacağınıza inanıyor ve sizleri yüce Mevla’mızın başarılı kılmasını diliyorum.
Sizlere emek veren öğretmenlerinize ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Şuhut Müftülüğümüze ve ihtiyaçlarınızın karşılanmasında büyük gayret gösteren ilim merkezi çalışanlarımıza ve Şuhut Hayır İşleri Yatılı Bölge Kuran Kursu Derneği Başkan ve üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederim.
Allah yolunuzu açık, bahtınızı güzel kılsın; hep iyi insanlarla karşılaştırsın ve korusun. Baki selam ve sevgilerimle" ifadelerine yer verildi.