Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yurdunuseven; “Dünyanın hiç bir yerinde hakkın hukukun dahi adı anılmaz iken kendini adalet dağıtmaya adamış bir milletin ferdi olarak Dünya İnsan Hakları Günü'nü yürekten kutluyorum” dedi.

Milletvekili Yurdunuseven, mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

*   İnsanlığın varoluşundan bugüne ekmek kadar su kadar gerekli bir kavram olan "Adalet", 21.yüzyıla adım attığımız bu zamanda bile dünyayı kendinden ibaret sanan ülkeler ve bazı oluşumlar dolayısıyla tam olarak yerini bulamamış; hastalıkla, savaşlarla karşı karşıya kalan insanlık, insan ve çok daha acısı çocuk haklarının ihlallerini derinden yaşamış ve yaşamaya devam etmektedir. 

*   Tarihteki en eski kaynaklardan yola çıktığımızda insanlığa bu noktada büyük katkılar yapmış en gür sesli insan hakları savunuculuğunu üstlenmiş Türk Milleti ise bugün hala tarihinden aldığı güç ve aynı ruhla bu kutlu adalet savaşını sürdürmektedir. 

*   Milletimizin AK Partiyle tanıştığı ve güvenip iradesini teslim ettiği günden bu yana ülkemizdeki gerçekleştirdiğimiz reformların yanısıra dünyadaki hiç bir haksızlığa ve hukuksuzluğa da sessiz kalmadık. 

*   Bizim inancımız ve hizmet anlayışımızın temelinde insan var. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." şiarını düstur edinerek ilk günden beri aynı inançla hizmet ediyoruz. 

*   Türkiye bugün tüm dünya milletlerinin gözünde en büyük insan hakları savunucusudur. Kendini medeni addeden devletler Suriye'de, Irak'ta, Afrika'da kurmak istedikleri sömürge düzenlerinde boğulmuştur. İnsanı hiç sayarak kendine kaynak arayan ülkeler bu yüzyılda sınıfta kaldılar. 

*   Yeni yüzyıl; Suriye'de, Irak'ta, Afrika'da, Ukrayna'da ve adı sanı bilinmedik birçok farklı coğrafyada mazlumlara ümit olmuş Türkiye'nin, bizim yüzyılımızdır.

*   Bu duygu ve düşüncelerle Adalet ve barışın temelini oluşturan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 74.yıldönümünü kutluyor, hiçbir ayrım gözetmeden tüm insanların huzur, dostluk, barış ve kardeşlik içinde yaşamasını temenni ediyorum.


Yurdunuseven'den İnsan Hakları Günü mesajı

Yurdunuseven'den İnsan Hakları Günü mesajı