İl Genel Meclisi üyeleriyle bir araya gelen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 2023 yılının genel değerlendirmesini yaptı. Vali Yiğitbaşı, meclis üyelerine şehrimizin gelişmesi, daha iyi bir noktaya gelmesi ve vatandaşlarımıza en iyi hizmetin ulaştırılması için verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.

Cumhuriyet’in 100. yılında Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi’nin aldığı karar ve sorumlulukla birçok projeye ve icraata imza attığını belirten Vali Yiğitbaşı, meclis üyelerine bugüne kadar yaptıkları işler ve öncülük ettikleri projelerden dolayı vatandaşlar adına teşekkür etti.

2023 Yılında 358 Km Yol Yapıldı

İl Özel İdaresi eliyle 2023 yılında yapılan çalışmalara değinen Vali Yiğitbaşı, “İl Özel İdaresi bünyesinde 2023 yılında tamamlanan veya yapımına başlanan projeler, güvenlikten ulaşıma, eğitimden sağlığa, tarımdan enerjiye, kültürden spora birçok farklı alana dağılmaktadır. Bu projeler arasında, köy yollarımızın sıcak asfaltla yenilenmesi ve yapılan yolların bakım ve onarımları, 420 köyümüzün içme suyu kalitesinin arttırılması, okulların modernizasyonu ve daha birçok proje yer almaktadır. İl Özel İdaresi eliyle 2022-2023 yıllarında yayla yolu, stabilize yollar, sathi kaplama ve parke yollar dahil olmak üzere il genelinde toplamda 2022 yılı 403 km, 2023 yılında 358 km yol yapıldı” dedi.

210 Köyde GES Kuruldu

Köylerde yürütülen alt yapı çalışmalarına değinen Vali Yiğitbaşı, “2023 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 24 köyde Güneş Enerji Santralleri kurularak köydeki vatandaşların elektrik giderleri karşılanmıştır. Toplamda 12 milyon TL’den fazla harcama yapılan bu proje ile birlikte toplamda 210 köyümüzde GES santrali bulunmaktadır. 2023 yılı içerisinde yatırım programında yer alan 70 farklı köydeki kanalizasyon ve yağmursuyu tahliye imalatlarının 29 tanesi bitirilmiştir. Toplamda 22,7 km kanalizasyon hattı yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

21 Okulun İnşaatı Sürüyor

Afyonkarahisar İl Özel İdaresinin 2023 yılında birçok okul yapım projesini de gerçekleştirdiğini kaydeden Vali Yiğitbaşı, “İl Özel İdaresi tarafından 2023 yılında 1 okulun yapım işleri tamamlanmış ve öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. 21 okulun inşaatı devam ederken, 7 okulun yapılmasına dair ihale işlemleri sürmektedir. 3 adet okulda ise ihale öncesi işlemler devam etmektedir” dedi.

Vatandaşlara 80 Milyon TL Destek

İl Özel İdaresi bünyesinde verilen KÖYDES ödeneklerine 2023 yılında 17 ilçeden yapılan başvurular neticesinde vatandaşlara yaklaşık 80 milyon TL destek ödemesi yapıldığını söyleyen Vali Yiğitbaşı şöyle devam etti: “Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, İscehisar, Sandıklı ve Emirdağ ilçelerinde Hükümet Konağı inşaatları, Şuhut ilçesinde Hükümet Konağı yapımı projesi incelemeleri, Dinar ve Çay ilçelerinde İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası yapımı gibi birçok projeyi de hayata geçirmiştir. Ayrıca, termal seracılık sektörünü geliştirmek ve bölgedeki tarım ürünlerinin kalitesini artırmak amacıyla Çobanlar İlçesinde başlatılan projenin olumlu sonuçlarını almaktayız. Proje tamamlandığında, jeotermal enerji kullanarak sera ısıtma ve soğutma sistemleri kurulacak. Bu sayede, bölgedeki tarım ürünlerinin verimliliği artacak ve daha kaliteli ürünler elde edilebilecektir. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki tarım sektörüne önemli bir katkı sağlanması hedeflenmektedir.”

Meclis üyelerinden gelen soruları da yanıtlayan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, tüm meclis üyelerine teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.


Vali Yiğitbaşı, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Vali Yiğitbaşı, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi