Sık sık ilçe ziyaretleri gerçekleştiren ve haftalık programında ilçelere mutlaka zaman ayıran Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek bu kapsamda Şuhut ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Şuhut Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, Kaymakam Erkan Kaçmaz’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şuhut Hükümet Konağı bahçesinde çevre düzenlemesi yapılan alanda da incelemelerde bulunan Vali Çiçek, Kaymakam Erkan Kaçmaz’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ardından ilçe esnafını ziyaret eden Valimiz Gökmen Çiçek, esnafa hayırlı işler dilerken, karşılaştığı vatandaşlarla da sohbet etti. Vali Çiçek, esnaf ve vatandaşların sıkıntılarını dinleyerek, bir talepleri olup olmadığını sordu. Vali Çiçek girmiş olduğu bir fırında ilçenin yöresel köy ekmeği ile fotoğraf çektirdi.

Üreten Kadınlara Desteğimiz Sürecek

Vali Gökmen Çiçek ilçe ziyaretinde Kadın Kültür Evi Üretim Atölyesi’ne de ziyaret gerçekleştirdi. Kooperatif üyesi kadınların ürettiği çömlekten soslukları inceleyen Vali Gökmen Çiçek, üretim aşamaları hakkında bilgiler aldı. Vakumlanmış bir şekilde fabrikadan gelen çamurlar makinelerde preslenerek işleniyor ve sonrasında şekil veriliyor. Şekillendirdikten sonra rötuş makinesinde kenarlarındaki fazlalıklar alınarak daha düzgün şekil haline getiriliyor. Kendi halinde bir gün bekletilip kuruduktan sonra fırına alınıyor. Daha sonra sırlanan çömlekler tekrar fırınlanıyor ve hazır hale geliyor. Emekleri, özverili çalışmaları ve bu işe inanmaları nedeniyle tüm kadınlara teşekkür eden Vali Gökmen Çiçek: “Sizlerin daha çok üretmesi ve bu işten kazanç elde etmesi için destek olmaya devam edeceğiz. El ele vererek daha çok üretip hem ilçemize hem de şehrimize birlikte değer katacağız” dedi.

Vali Gökmen Çiçek yaklaşık bir yıl önce faaliyete başlayan Yalçındağ Tekstil Fabrikası’nda da incelemelerde bulunarak, firma yetkilisi Ferhat Yalçındağ’dan üretim, istihdam ve sektörün genel durumu hakkında bilgiler aldı. Çalışanlarla da görüşen Vali Çiçek, işlerinde kolaylık diledi.

 


Vali Gökmen Çiçek'ten Şuhut Ziyareti

Vali Gökmen Çiçek'ten Şuhut Ziyareti