Türkiye seçime giderken, seçime katılacak partilerin milletvekilliği aday adaylığı başvuruları da başladı.
Tıp alanında sayısız çalışmalara imza atmış bir isim olan Prof. Dr. Haşmet Mesut Özsoy şimdide siyasette önemli çalışmalara imza atmak için harekete geçerek Milletvekkilliği için  başvurusunu yaptı.
İYİ Parti Afyon’dan Milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunan Özsoy amacının Türk halkına daha fazla hizmet etmek olduğunu söyledi.


Birçok bilimsel çalışması, makalesi eserlere imza atan  Prof. Dr. Haşmet Mesut Özsoy’un babası da  eski bakanlardan olan  Sağlık bakanı Halil İbrahim Özsoy’du. Özsoy’un babası  1997-1999 döneminde  Sağlık Bakanı olarak görev yapmış bir doktordu.
Prof. Dr. Haşmet Mesut Özsoy Kimdir?
5.04.1968 yılında Ordu- Mesudiye ilçesinde doğdu. İlköğretimini 1974 yılında Ankara Yükseliş Koleji ilköğretim okulunda başlayıp 1979 yılında tamamladı. Ortaöğretimini Afyonda Şemsettin Karahisari ortaokulunda başladı. Ortaokul eğitimini burada tamamladıktan sonra İzmir Atatürk Lisesi okulunda 1. Yılını tamamladıktan sonra Afyon Lisesinde lise hayatına devam etti.
Yükseköğretim kurumuna bağlı Elazığ Fırat üniversitesi Tıp Fakültesi eğitimine 1 yıl devam ettikten sonra Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümünü başarıyla bitirdi. Tıp eğitiminden sonra Macaristan Shote Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Onkoloji, Laparaskopik kanser cerrahisi, Tüp bebek alanında hem eğitim aldı hemde Shote Üniversitesi Türkoloji bölümünde seminerler düzenledi. Eğitimini burada tamamladıktan sonra T.C sağlık bakanlığı Ankara Hastanesi Kadın Hastalıkları ve doğum bölümünde eğitimine devam etti burada 2 yıl Baş asistan olarak eğitimine devam ederken Türkiye Cumhuriyetleri platformunda sağlık masasında Türkiye’yi temsil etti. Dönem dönem Türkiye Cumhuriyetlerini ziyaret ederek gittiği yerlerde Üniversite kütüphanelerinde toplantılarını yaptı.


ÜNLÜ TIP DOKTORU PROF. DR. HAŞMET MESUT ÖZSOY İYİ PARTİ AFYON’DAN MİLLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

ÜNLÜ TIP DOKTORU PROF. DR. HAŞMET MESUT ÖZSOY İYİ PARTİ AFYON’DAN MİLLLETVEKİLİ ADAY ADAYI