Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen ve dünya genelinde katılan binlerce yarışçı elemeleri sonucunda bu yıl 20. yapılan Dünya İnternet Klavye Şampiyonası Finalleri, 995 yarışçının katılımıyla yapıldı.

Yarışmalara 20 Ülkeden katılım oldu. Türkiye, Belçika, Almanya, Slovak Cumhuriyeti, Hırvatistan, Çekya Cumhuriyeti, İtalya, Arjantin, Macaristan, Lüksemburg, Polonya, Hollanda, İsviçre, Kıbrıs Rum Kesimi, Avusturya, Rusya Federasyonu, Fransa, Sırbistan, Çin Halk Cumhuriyeti ve ABD’den yarışmacılar katıldı.
11 DALDA MADALYA KAZANILDI

Anadil ve çok dilli (17 dil) ayrımıyla iki yarış türünde ve 4 yaş kategorisi ile yapılan toplam 8 yarıştaki en iyi 3’er yarışçıya toplam 24 madalya verildi. Bilgisayar Klavye Türk Milli Takımımız 2’si dünya rekoru olmak üzere 3 şampiyonluk, 5 ikincilik, 3 üçüncülük olmak üzere toplam 11 madalya kazanarak takım halinde bu yıl da Dünya Şampiyonu oldular.
Diğer 13 madalyayı da Çekya (5 madalya; 2 birincilik, 1 ikincilik, 2 üçüncülük) Japonya (2 madalya; 2 ikincilik), Polonya (1 madalya; 1 üçüncülük), Rusya Federasyonu (2 madalya; 1 birincilik, 1 üçüncülük), İtalya (1 madalya; 1 birincilik), ABD (2 madalya; 1 birincilik, 1 üçüncülük alarak kazandılar.


TÜRK MİLLİ TAKIMI KLAVYE DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

TÜRK MİLLİ TAKIMI KLAVYE DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU