Şuhut’un köklü ailelerinden olan Hacı Veli tarafından eşi için yaptırılan konak Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesinin mihenk taşı oldu. Mustafa Kemal Atatürk ve kurmaylarının Büyük Taarruz planlarını gözden geçirdiği karargâh olarak kullanılan konak 2003 yılına kadar köhne bir bina olarak kalmış ancak sonrasında yapılan girişimlerle birlikte 1 yıl içerisinde restore edilerek bugünkü halini almıştı.

TARİHİN İZLERİNİ GÖRMEK MÜMKÜN

Restorasyonunun tamamlanmasının ardından 2004 yılından itibaren Atatürk Evi kimliğiyle müze olarak kullanılmaya başlayan konak 12 ay boyunca ziyaretçilerini ağırlıyor. Konak içerisinde Büyük Taarruz planlarının yapıldığı Atatürk ve silah arkadaşlarının toplantılarda kullandığı eşyaların sergilendiği müzeye her geçen gün ilgi de artıyor. Mistik kokusu ve tarihe ışık tutan iç tasarımının yanı sıra içerisinde yer alan materyaller de ziyaretçilere tarihin izlerini görme fırsatı sunuyor.

SES YALITIMI İÇİN İLGİNÇ TEKNİK

Atatürk'ün planlarını gözden geçirmek için kullandığı konak iki katlı, cumbalı, küçük bir köy konağı olarak dikkat çekiyor. Alt katında hole açılan 4 odası, üst katında 1 salon 4 oda ve bir selamlığı bulunan konakta ilginç bir yöntem de kullanılmış. Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin planlarının yapıldığı konakta yapılan toplantı sırasında planların düşmana sızdırılmasının önlenmesi amacıyla duvarları yastık ve yorganlarla kaplanan konağın üst kat salonunda bulunan çeşmenin açılmasıyla oluşan ses dalgası toplantıda konuşulanların dışarıdan duyulmasının ve düşman istihbaratının bilgi toplamasının önüne geçilmesini sağlamış.

YILDA 30 BİNDEN FAZLA ZİYARETÇİ AĞIRLIYOR

2004 yılından bu yana müze olarak kullanılan ve Büyük Taarruz’un simgelerinden biri olan Atatürk vi yıl boyunca ziyaretçilere hizmet veriyor. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen rehberler eşliğinde bilgilendirmeler yapılarak ziyaretçilerin tarihi tanımasına ve anlamasına vesile olan Atatürk Evi’ni yılda 30 binden fazla yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.


TARİHİN İZLERİ ZİYARETÇİLERE REHBERLER EŞLİĞİNDE ANLATILIYOR

TARİHİN İZLERİ ZİYARETÇİLERE REHBERLER EŞLİĞİNDE ANLATILIYOR