Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde Şuhut Belediyesi’ne bağlı zabıta amirliği ekipleri tarafından ilçe merkezindeki marketlerde raf ve kasa fiyat denetimleri gerçekleştirildi.

Şuhut Belediyesi Zabıta Amirliği ekiplerince marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat denetimleri devam ediyor.

Denetimlerde ürünlerin gramaj, etiket ve irsaliye karşılaştırmaları yaqpılıyor, fahiş fiyat yansıtan veya etiket ile kasa fiyatları arasında fark bulunup bulunmadığını inceleyen zabıta ekipleri Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’un talimatları doğrultusunda denetimlerini ilçe merkezinde bulunan marketlerde sürdürüyor. Satılan ürünlerin gramaj, etiket ve irsaliye kontrolünü yapan ekipler, dolar kurundaki düşüşün fiyatlara yansıtılıp, yansıtılmadığını denetledi. Alışveriş sepetine her türlü ihtiyaç ürününü koyan ekipler, kasadaki fiyatlar ile etiket fiyatlarının aynı olup, olmadığını kontrol etti. Özellikle çay, şeker, Ayçiçek yağı gibi ürünlerin etiket ve kasa fiyatlarının kontrolünü yapan zabıta ekipleri, fahiş fiyat denetiminin yanı sıra ürünlerin gramajlarının da uygun olup olmadığını kontrol etti.

 


Şuhut’ta Zabıta Ekiplerinden Marketlerde Fahiş Fiyat Denetimi

Şuhut’ta Zabıta Ekiplerinden Marketlerde Fahiş Fiyat Denetimi