Şuhutta "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" etkinliği yapıldı

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde "İçişleri Bakanlığınca "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla başlatılan kampanya uygulanmaya başlandı. 

Şuhut'ta Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlkokulu önünde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için başlatılan kampanya çerçevesinde program düzenlendi. 

"Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz" ve "Yayalar kırmızı çizgimiz" kampanyalarının ardından bu yıl da farkındalık çalışmalarına "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla devam edildi. Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han ve Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt'un katılımıyla başlatılan kampanyanın uygulamasında Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlkokulu öğrencileri tarafından yaya geçinde “Dur ve Geç” levhaları açılarak, araçlar durduruldu ve yaya öğrencilerin geçişi sağlandı.

Kaymakam Reşit Han ve Başkan Bozkurt, ellerinde Türk Bayrakları ve kampanyanın sloganlarının yazılı olduğu pankartlarla birlikte yaya geçidi kullanan öğrencilere eşlik etti. Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlkokulu önünde gerçekleştirilen etkinlikte Şuhut Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği personeli tarafından öğrencilere genel trafik kuralları, servislerden inme binme, yaya geçitleri ve yayalarının uymaları gereken kurallar hakkında bilgilendirme yapıldı.


Şuhutta Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu

Şuhutta Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu