Şuhut'ta kış ortasında baharı aratmayan sıcaklık!

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesiyle güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, Çarşı merkezine ve kahvehane önlerine çıkarak havanın tadını çıkardı. Sıcak havalar bir kaç gün devam edecek ve sonrasında yerini yağışa bırakacak. 
Son günlerde Şuhut'ta hava sıcaklıklarının normalin üstünde seyretmesi, kış ayında yazdan kalma günlerin yaşanmasına neden oldu. Ocak ayının son günlerine yaklaşılırken, hava sıcaklığının 11 derecelere kadar yükselmesini fırsat bilen vatandaşlar çarşı merkezi ve kahvehane önlerine çıkarak akraba, eş ve dostlarıyla birlikte vakit geçirmeyi tercih etti. Vatandaşlar havaların çok güzel gittiğini ama geçen yıl kar yağışının olduğunu Şuhut'ta ise kuraklığın olduğunu söyledi. 


Havaların sıcak olması dolayısıyla arkadaşıyla beraber iş yerinin önünde vakit geçiren Hüseyin Akbay konuyla ilgili açıklamalarında, "Sohbet ediyoruz havalar çok güzel gidiyor. Zemheri geçiyor çok soğuk görmedik. Fakat bu iyi bir şey değil Allah kar ve yağmurumuzu versin inşallah. Daha da serinleyeceğiz şöyle daha da neşeli olacağız İnşallah temennimiz bu. Kar ve yağmurumuzu bir verse kazasız versin Rabbim. Çok sevineceğiz yani. Evet şu anda güzel gidiyor ama kurak gittiği için üzgünüz yani. Temennimiz kar ve yağmur. İşte dışarıda oturuyoruz arkadaşlarla beraber sohbetimizi yapıyoruz. Havalar soğuk olsa zaten oturamayız. Biz zemheri diyoruz zemheri çıkacak biz daha pek bir şey görmedik soğuk falan öyle. Kar yok yağmur yok" dedi. 

Halil Tartacı ise konu ile ilgili açıklamalarında, "memlekette hava çok sıcak kuraklık geçiyor. İşlerimiz biraz durgun Allah'ımız devletimize memleketimize kaza bela göstermesin" dedi. 
 


Şuhut'ta kış ortasında baharı aratmayan sıcaklık

Şuhut'ta kış ortasında baharı aratmayan sıcaklık