Afyonkarahisar Valiliği ve Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu tarafından düzenlenen ‘Kan Ver Afyon’ kampanyasına Şuhutlu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İlçede kampanya organizasyonunu Şuhut Eğitim Vakfı gönüllüleri üstlenirken bir günde 90 kişi Kızılay’a kan bağışı yaptı. 


Şuhut Eğitim Vakfı öncülüğünde Şuhut Kaymakamı Erkan Kaçmaz, belediye başkanları, Bozder Derneği Başkanı Bayram Demir, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi. Kan bağışı sonrası açıklamalarda bulunan Kaymakam Kaçmaz kan bağışının önemine dikkat çekerek, “Ben de şahsi olarak kan bağışımı yaptım. Şuhutlu hemşehrilerimiz ile birlikte kan bağışımızı vermeye devam ediyoruz. İnşallah hayırlı bereketli bir gün geçirmeyi düşünüyoruz. Kan bağışı hayat kurtarır sloganıyla hareket ediyoruz. Slogan zaten her şeyi ifade ediyor. Kan bağışının hassasiyeti çok önemli olduğu için bağışın yüksek olması gerekir. Kan bağışına destek olan tüm hemşehrilerimize şimdiden teşekkür ediyorum” dedi. 

     Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt kan bağışı kampanyası ile ilgili açıklamalarında, ''Bugün Şuhut'umuzda Türkiye Afyonkarahisar'lılar Platformunun öncülüğünde kan verme bağışı kampanyası düzenlendi. Bu kapsamda bizde sayın Kaymakamımızla ve çok değerli hemşehrilerimizle birlikte Kızılay kan bağışı aracımızı ziyaret ettik. Bu  vesileyle ben kan veren ve kan vermek isteyip de değişik sebeplerden dolayı veremeyen vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum kendilerine. Bir kan bir hayat kurtarır muhakkak bu düşünce ile bütün sağlık şartları sağlık koşulları uygun olan vatandaşlarımızdan da kan bağışı istirham ediyoruz. Her şey burada çok güzel çok nizami güzel bir şekilde devam ediyor. Buyursun gelsinler kanlarını bağışlasınlar. Güzel bir hayra vesile olsunlar diyorum. Hepinizi hürmetle muhabbetle selamlıyorum'' dedi.

Şuhut Vakfı Başkanı Mustafa Uysal konuyla ilgili açıklamalarında, ''Afyonkarahisar Sevgi Yılı münasebetiyle düzenlenen “Kanver Afyon” kampanyası 22 Ekim 2020’de  saat 10:00-17.00 arasında Şuhut ilçemizde Kanver Şuhut olarak gerçekleştirilmiştir. 
İdari-Mülki ve Yerel resmî  kurumlarımızın idare ve gözetiminde yapılan bu kampanyayı Şuhut Vakfı olarak desteklediğimizi ve siz değerli hemşehrilerimin bu hayırlı faydalı kampanya için elinden gelen gayreti göstereceğime inanıyorum. Bu çabalarda sorumluluk üstlenen Şuhut Kaymakamı kıymetli Erkan Kaçmaz beyefendiye, 
Şuhut Belediye Başkanı kıymetli Recep Bozkurt beyefendiye, Şuhut İlçe Müftümüz kıymetli İsa Ada beyefendiye, 
Kızılay Kan Merkezi yetkililerine ve emeği geçen herkese hepimiz adına çok teşekkür ederim. Hedefimiz Afyonkarahisar’da en çok kan bağışı veren ilçe Şuhut olarak görmek olmalıdır. Saygı ve sevgilerimle'' dedi. Ö

Öte yandan ilçede bir günde 90 ünite kan bağışı alındığı öğrenildi.


Şuhut’ta 'Kan Ver Afyon' kampanyasına büyük ilgi

Şuhut’ta 'Kan Ver Afyon' kampanyasına büyük ilgi