Yaz tatilinin sona ermesiyle Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde de 2023-2024 eğitim öğretim sezonu ilk ders zilinin çalmasının ardından başladı.

Şuhut’ta ilk ders zili öğretmen ve öğrencileri okullarda buluşturdu. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısı bugün başladı. Türkiye genelinde olduğu gibi Şuhut ilçesine bağlı Gazipaşa Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ders başı yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile öğrenciler öğretmenlerinin kontrolleriyle sınıflarına giriş yaptı. 5A ve 5B sınıfı öğrencileri ilk derslerini öğretmenleri ve arkadaşları ile beraber tanışarak ilk derslerini ders programı yaparak geçirdi. 

Öğrenciler sınıflarında yeni arkadaş ve öğretmenleri ile tanışmanın mutluluğunu yaşarken bazı öğrenciler ise sınıflarına yabancılık çekti. Şuhut'ta eğitim seviyesinin her geçen gün arttığını ve okullara giriş sınavlarında önemli başarılar elde edildiğini ifade eden Şuhut İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu, yeni eğitim ve öğretim yılı için her türlü hazırlığın yapıldığını belirtti. Ülkemizin geleceği ve umudu olan sevgili öğrencilerimize eğitim ordumuzun yılmaz neferi kıymetli öğretmenlerimize eğitim sürecinde en büyük destekçimiz olan saygıdeğer velilerimize başarılı verimli ve sorunsuz bir eğitim ve öğretim yılı diliyorum" diyen Eroğlu, devletin bütün imkanlarını seferber ederek eğitime önem verdiğini, Türkçede en büyük payın eğitime ayrıldığını söyledi. Ayrıca Şuhut ve köylerinde bir anaokulu, 25 ilkokul, 15 ortaokul, 6 lise, 1 akşam sanat okulu, 1 Halk Eğitim Merkezi'nin eğitim verdiği Şuhut'ta toplamda 468 dersliğin mevcut olduğu öğrenildi


Şuhutta İlk Ders Zili Çaldı

Şuhutta İlk Ders Zili Çaldı