Afyonkarahisar'da haşhaş kapsülü alımı başladı. Haşhaş kapsülünün kilogram fiyatı bu yıl 9 TL'den satılmaya başlandı.

Haşhaş üretiminde Türkiye'de önemli bir yere sahip olan Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesinde 'haşhaş kapsülü' alımları başladı. Şuhut ilçesinde olgunlaşmış haşhaş kapsüllerinin kilogramı ,9 TL'den Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alınıyor.

Haşhaş kapsülleri gıda sanayinde olduğu gibi aynı zamanda ilaç sanayinde de önemli oranda kullanılıyor. Şuhut ilçesinde hasadı yapılan haşhaş kapsülleri TMO merkezlerine getirilmeye başlandı. Haşhaş kapsülü üreticileri kapsüllerinden ayırdıkları haşhaş tohumlarından bir bölümünü ticarette kullanırken, sarı haşhaş denilen diğer kısmı ise kavrulup özellikle hamur işi yapımında kullanılıyor. Haşhaşın en önemli kısımlarından olan ve ‘beyaz haşhaş’ olarak adlandırılan kısım ise ilaç sanayinde kullanılıyor. Haşhaş kapsülünün alımı fiyatı bu sene 9 TL civarında olduğu öğrenildi.

Haşhaş Kapsülünü Bolvadin ilçesindeki alkol fabrikasına iletişimini sağlayan Nakliyeci Muharrem Sarıtaş konuyla ilgili açıklamalarında, "Dün itibarıyle haşhaş kapsülleri alıma başlanmıştır. Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinden geldim. Ben nakliyeci Muharrem Sarıtaş. Alkolik fabrikasına devamlı çekiyoruz nasip olursa. Bolvadin'de alkol fabrikasında değerlendiriliyor haşhaş kapsülleri biz de nakliyesini yapıyoruz.

Üretici Süleyman Kılınç ise konuyla ilgili açıklamalarında, "Ekim ayında ekiyoruz yetiştiriyoruz Bolvadin ilçesinde alkol fabrikası varmış orada değerlendiriliyor. Haşhaş kapsüllerinin 9 lira civarında olduğu söyleniyor.

Recep Dikici


Şuhut'ta Haşhaş Kapsulü Alımları Başladı

Şuhut'ta Haşhaş Kapsulü Alımları Başladı