Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde kışlık patates hasadı devam ediyor. Şuhut’ta yüksek rakımlı bölgesinde yetiştirilen çok güneş almasından dolayı ayrı bir lezzet olan ’’agria’’ cinsi patatesin hasadı devam ediyor. Yaklaşık 40 bin dekar alanda devam eden hasatta çalışan kadınlar tarafından toplanan patatesler, çuvallanıyor. Kadınlarla renkli görüntülerin oluştuğu hasatta üreticiler mantar (mildiyo) hastalıklarından dolayı üzgün oldukları görüldü.

Patates Hasadında birbirinden güzel türküleri eşliğinde patates toplayan 75 yaşındaki Selma Yıldırım konuyla ilgili açıklamalarında, "buralarda her sene burada 50 milyarlık, 100 milyarlık patates çıkartırdık. Ama Allah'ın dediği oldu. Hasta oldu ne yapalım hayırlısı olsun. Şükürler olsun. Sabah yabana giden 3'de, 4'de gelir. Köye gelen fasulyeye gelen 7,5 8 civarında gelirler. Bir kişi patates olduğunda 30 çuval topluyor. Şimdi patatese götürmedim ama 500 diyorlar"dedi.

Patates Üreticisi Mehmet Yıldırım'da konuyla ilgili açıklamalarında, "Patates çok zor şartlarda yetişiyor. Bu sene hastalıklar oldu. Verim çok düşük. Şuanda 4, 4.5 alanda patates ektik. Patates şuanda 10, 13 lira arasında değişiyor. Çok zor şartlar sabah 7'de tarlaya geliyorsun. Makine giriyor makinenin arkasından takip ediyorsun işcin geliyor işciyi takip ediyorsun. Ama hastalık nedeniyle verim çok düşük" dedi.


Şuhut'ta Agria Cinsi Patates Hasadı Devam Ediyor

Şuhut'ta Agria Cinsi Patates Hasadı Devam Ediyor