10 Ocak çalışan gazeteciler günü kapsamında Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han Afyonkarahisar'lı gazetecileri Zaferin Başkenti Şuhut'ta misafir etti.

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçe Kaymakamlığı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında basın çalışanlarına yönelik Şuhut Keşkek Evinde Gazeteciler Günü etkinliği düzenlendi. Keşkek Evinde düzenlenen proğrama Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt, İnternet Habercileri Derneği Başkanı Soner Gürsan, Türkeli Gazetesi Müdürü Mehmet Karakaş, Gazeteci Yasin Ay, Mustafa Kılınç ve yetkili gazeteciler, Gün FM Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Dönmezdemir, Gazeteci İsmail Akar, Gazeteci Mehmet Abdioğulları, Gazeteci İsmail Ögeday, A Haber Muhabiri Ata Gündüz Kurşun ve basın mensupları katıldı. 

Kaymakam Harun Reşit Han, Şuhut ilçemizin tescilli yöresel yemeği olan keşkek ile proğram daha bir lezzet aldı. Kahvaltının ardından sohbet havasında gerçekleştirilen basın toplantısında kendisinden ve kaymakamlığı sırasında yaşadığı ilginç anılardan ve Afyonkarahisar'lıların tipik özelliklerinden bahsetti. Afyon halkı ile memleketi olan Yozgat halkının benzerlik gösterdiğini ifade eden Kaymakam Han, programa katılan basın emekçilerine gönülden teşekkürlerini iletti. Basın emekçilerine yönelik düzenlenen kahvaltının ardından Kaymakam Harun Reşit Han’ın anlatımıyla Büyük Taarruz Karargahı Atatürk Evi ve Şuhut'lu Gaziler ve Şehitler Hatıra Merkezi ziyaret edilerek buralardaki destansı bilgileri dinleyen basın emekçileri duygu dolu anlar yaşadı. Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, Büyük Taarruz Karargahı Atatürk Evi’nin her odasını teker teker anlatarak basın mensuplarını gezdirdi. Aynı zamanda Karargah AR adlı Şuhut Atatürk Evine özel hazırlanan arttırılmış gerçeklik uygulamasını da tanıttı. Ayrıca uygulama çerçevesinde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla fotoğraf çekilebiliyor, taarruz planlarının gözden geçirildiği karargah odası ziyaret edilebiliyor ve Büyük Taarruz tabloları adeta canlanabiliyor.

Şuhut Postası Haber Merkezi


Şuhutta 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlandı

Şuhutta 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlandı