Şuhut Vakfı ve Yemen Vakfı mütevelli üyeleri Orman ve Su İşleri Eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof.Dr. Veysel Eroğlu'nun ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen iftar proğramında bir araya geldi. 

İstanbul'da düzenlenen iftar proğramına Orman ve Su İşleri Eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun yani sıra, Şuhut Kaymakamı Lokman Düzgün, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Karaadilli Belediye Başkanı Mesut Ulusoy, Şuhut Vakfı Başkanı Mustafa Uysal, AK Parti Şuhut İlçe Başkanı İnş. Müh. Ali Diren, İl Genel Meclisi Üyesi Umut Eroğlu, Şuhut Müftüsü Fatih Aytekin, Şuhut'lu ve Afyonkarahisar'lı akademisyen, iş insanları ve yöneticiler katıldı. 


Eski Bakan Eroğlu, Şuhut Vakfı’nın önemli hizmetlerde bulunduğunu; Şuhut’taki hafızlık geleneğinin devam ettirilmesinde önemli bir rol üstlendiğini, Şuhut merkez ve köylerinde sosyal faaliyetlerini her geçen gün daha da artırdığını belirterek vakfın çok daha etkin hizmetler yapacağına inancını belirtti. Yemen’in tarihimizdeki önemine de değinen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Yemen’in  bir an önce huzur ve barış ortamına kavuşmasını, Yemen’in kardeş ülkemiz olduğunu, Yemen  Türküsünün bu diyarlarla bağımızın nişanesi olduğunu belirterek, Şuhut Vakfı ile Yemen Vakfının kardeş vakıflar olması temennisinde bulundu. 
Yemen Vakfı Başkanı Dr. Ahmed Aloqabi de Türkiye’nin kendilerine kucak açtığını,  iki ülkenin kardeşliğinin tarihten gelen önemli bir zenginlik olduğunu belirterek davet edilmiş olmaktan dolayı müteşekkir olduklarını belirtti. 

Vakıf Başkanı Mustafa Uysal'da yaptığı konuşmada, Vakıf medeniyetinin kültür mirasımız içindeki yerinin çok önemli olduğunu, insanların fani yaşamlarında geriye bıraktıkları eserlerin vakıf kişiliğinde devamlılığını koruduğunu,  sosyal yardımlaşma ve dayanışmamızın ülke olarak en büyük zenginliğimiz olduğunu, Şuhut Vakfımızın bu açıdan ortak bir değerimiz olduğunu, vakıf emanetini taşımanın sorumluluğu içinde hareket ettiklerini, Şuhut ve köylerinin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınması için imkanları dahilinde en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olduklarını belirtti.  Bu yıl Ramazan ayının 15. günü Yetimler Haftası Etkinliğinde DOSTELİ Derneği ile işbirliği içinde “Gel Bir Yetimi de Sen Giydir” kampanyası başlattıklarını, 16 Nisan 2022 tarihinde verecekleri iftar programında da yetim evlatlarımız ile bir araya geleceklerini belirtti.

Birlik ve beraberlik kapsamında düzenlenen iftar programında Şuhut Kaymakamı Lokman Düzgün ve Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt yapmış olduğu konuşmalarında, Şuhut Vakfı'nın etkinliklerine destek olduklarını belirterek, İstanbul’da hemşehrilerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 


Şuhutlular, Şuhut Vakfı ve Yemen Vakfı Misafirleri Veysel Eroğlu'nun İftar Davetinde Bir Araya Geldi

Şuhutlular, Şuhut Vakfı ve Yemen Vakfı Misafirleri Veysel Eroğlu'nun İftar Davetinde Bir Araya Geldi