Dünya Yetimler günü Şuhut’ta coşku İle kutlandı.

Her yıl Ramazan Ayı’nın 15’inde kutlanan 
Dünya Yetimler Gününde Şuhut'lu lar, birlik ve beraberlik içinde öksüz ve yetimlere kucak açtı. 
Şuhut’un 36 köyü, Karaadilli Beldesi ve Şuhut merkezde okul müdürlerinin ve öğretmenlerin  çalışmaları ile tespit edilen öksüz ve yetim evlatlarımıza Dosteli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  ve Şuhut Vakfı işbirliğinde bayramlıkları ve gıda çekleri takdim edildi. 


Şuhut Kaymakamlığı tarafından yetim çocuklarımıza birbirinden güzel oyuncaklar hediye edilirken, Şuhut Belediyesi tarafından ise iftar yemeği verildi.Palyaçolar eşliğinde eğlenen yetim çocukların heyecanları gözlerden kaçmadı. 
Dosteli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Yeğenoğlu konuyla ilgili açıklamalarında, "300 öksüz, yetim evladımıza bayramlık kıyafetleriyle 200 ailesine verilen gıda çekleri ve gönüllerin kazanıldığı iftar yemeğinde birlik ve beraberliğimizin en güzel anlarını yaşıyoruz. Allah C.C. birlik ve beraberliğimizi bozmasın, kalbimizden sevgi ve muhabbeti eksik etmesin, geleceğimizi mutlu ve huzurlu eylesin, öksüz ve yetimlerimize kucak açma imkanını bahşettiği için Cenab-ı Allah’a ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.


Desteklerini esirgemeyen Şuhut Kaymakamı Lokman Gündüz ve Belediye Başkanı Recep Bozkurt’a teşekkürlerini belirleten Muharrem Yeğenoğlu, Şuhut Vakfı ile işbirliklerinin bu hizmetlerin gücünü artırdığını belirterek, Şuhut Vakfı mütevelli heyeti üyelerine ve başkanı Mustafa Uysal Bey’e de teşekkür etti. 
Tüm Şuhut'lu ların ve Şuhut esnafının desteklerine de teşekkür eden Başkan Yeğenoğlu, bu hizmetlerde fedakarca çalışan öğretmenlerimiz ile gönüllü hizmet eden hanım ve erkek kardeşlerimize de ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi. 


Şuhut Vakfı Başkanı Mustafa UYSAL ise konuyla ilgili yaptığı konuşmada, "Dünya Yetimler Gününün önemine vurgu yaparak, “öksüz ve yetimlerimiz bu milletin önemli değerleridir, geleceğimizdir, böyle bir günde evlatlarımızla birlikte olduğumuz için çok mutluyum, bu hizmetler kıyamete kadar var olsun” dedi.
Şuhut Vakfı olarak Dosteli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile işbirliği kararı aldıklarını; son genel kurul’da Muharrem Yeğenoğlu ile dernek yönetim kurulu üyelerinin Şuhut Vakfı mütevelli kuruluna katıldıklarını; böylece bu birlikteliğin hukuken de tescil edildiğini belirten Mustafa Uysal, Muharrem Yeğenoğlu’nun, herkesi kucaklayan, samimi, fedakar ve titiz Çalışmalarının her türlü takdirin üzerinde olduğuna vurgu yaptı. 

Şuhut’un hafızlık geleneğine  sahip olduğunu; bu nedenle, İlim Merkezlerinde hafızlık icazetli alan öğrencilerimizden başarılı sonuçlar alındığını; hafızlarımızın Kur’an mealine de hakim olacakları, Arapça dil bilgisi  ile desteklenmeleri gerektiğini;  amaçlarının dünya çapında entellektüel bigi birikimi ve donanıma sahip hafızlar yetiştirmek olduğunu, belirterek bu çabalarda desteklerini esirgemeyen Şuhut Kaymakamı Lokman Düzgün  ve Belediye Başkanı Recep Bozkurt’a teşekkür etti. 


Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ise  “Dünya yetimler gününün böyle bir etkinlikte kutlanmasından dolayı çok mutlu olduğunu; ramazan ayının Rahmet ve Mağfiret ayı, kuran ayı, ibadet ayı, yardımlaşma  ve dayanışma ayı olduğunu belirterek,  “Dosteli Derneği, Şuhut VAKFI ile tüm hayırseverlerden Allah razı olsun, bizler de Şuhut Belediyesi olarak bu kutlu günü desteklemeye devam edeceğiz” dedi. 


Şuhut Kaymakamı Lokman Gündüz ise, içinde bulundukları Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan Ayının insanlığa hayırlar getirmesi dileğiyle başladığı konuşmasında, “ bugün burada yetimler günü vesilesi ile bir araya geldik, heyecanlıyız, mutluyuz. İki üç yıl boyunca pandemi illeti ile mücadele ettik, çok şükür böyle bir aradan sonra iftar sofralarında tekrar bir araya gelmekten dolayı ayrıca mutluyuz" dedi. 
Ayrıca Kaymakam Düzgün, 'Şuhut’un maneviyatı yüksek, vefalı insanların şehri olduğunu; ortada bir hayır işi olduğunda, “kimse yoksa ben varım*” diyen insanların olduğu bir şehir olduğunu belirterek “birlikteliğin devamı dileğinde bulundu. İftar sonrasında Şuhut köylerinden gelen aileler, Dosteli Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği’nin üyelerince evlerine araçlarla servis edildiler.


Şuhutlular Öksüz ve yetimlere kucak açtı

Şuhutlular Öksüz ve yetimlere kucak açtı