Şuhut'ta 140 metrekare alana sahip Millet Bahçesi protokol üyelerinin katıldığı törenle açılırken, tesisin en dikkat çekici yönü ise bünyesinde koku bahçelerinin olması.

Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan Şuhut Millet Bahçesi törenle hizmete girdi. Tesiste futbol, voleybol ve basketbol sahaları ile tenis kortu, yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk ve piknik alanları, kıraathane, cami ve koku bahçeleri bulunuyor. Açılışa Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de canlı telefon bağlantısı ile katıldı.

Açılış töreni sonrası açıklamalarda bulunan Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, yurt genelinde 9 noktada açılan Millet Bahçelerinden birisinin de Şuhut'ta olduğunu ifade ederek, Bu tesis ile ilçemizin daha fazla renkleneceğine inanıyorum dedi.

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ise konuyla ilgili açıklamalarında, "Şuhut'umuza ve milletimize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum. Şuhut Millet Bahçemiz yaklaşık 140.000 metrekare alana kurulmuş bir bahçe. Daha önce burasının mülkiyeti Şuhut Belediyemize aitti. Sayın cumhurbaşkanımızın riyasetinde Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum beyefendininde TOKİ başkanımızında uygun görmesiyle bu taleplerimiz uygun karşılandı. Ve 2021 yılı içerisinde Şuhut Millet Bahçemizin inşasına başlandı. Bu dönemde 2022 yılı içerisinde faaliyete geçti teslimatı yapıldı. O günden bu tarafa Şuhut Belediyesi tarafından TOKİ tarafından yapılan Şuhut Millet Bahçesi bize devredildi. İşletmesi Şuhut Belediyemiz tarafından yapılıyor şuanda. Bu vesileyle bu güzel eserin Şuhut ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye, dünün Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum beyefendiye, milletvekillerimize, emeği geçen herkese ben minnetlerimi arz ediyorum. Şuhut Millet Bahçemizin içerisinde diğer millet bahcelerinin içerisinde ne varsa onlar var. Kafeterya kıraathanemiz var. Millet Kütüphanemiz var. Yürüyüş yollarımız, bisiklet yollarımız, spor alanlarımız, burada hemen hemen sosyal aktivite kapsamında ne istenirse bulmak mümkün. Bu vesileyle hemşehrilerimizi burada hoşça vakit geçirmeye davet ediyorum" dedi.


Şuhut Millet Bahçesi Yoğun Katılımla Açıldı

Şuhut Millet Bahçesi Yoğun Katılımla Açıldı