Karar No:3 Karar Tarihi:04.02.2021 KARAR İlçemiz Hıfzıssıhha Meclisi 04.02.2021 tarihinde saat 10.00’da Kaymakam Erkan KAÇMAZ Başkanlığında aşağıda isimleri ve imzaları bulunan üyelerin iştiraki ile toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır. A) Koronavirüs Tedbirleri İstisnası Hk. Koronavirüs (Covid19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 01.02.2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda yüz yüze örgün eğitime kademeli olarak başlanması kararlaştırılmış olup bu çerçevede; 1.Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarının durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde İçişleri Bakanlığının 30.11.2020 tarihli ve 20076 sayılı Genelgesi ile getirilen sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulması, 2. Yukarıdaki madde kapsamında kalan eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı kalanların İçişleri Bakanlığının 30.11.2020 tarihli ve 20077 sayılı Genelgesi ile getirilen şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanma kısıtlamasından muaf tutulması, Gerektiği değerlendirilmektedir. B) Çiçek Satışı Yapan İş Yerleri Hk. Koronavirüs önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığının 30.11.2020 tarihli ve 20076 sayılı Genelgesi ile hafta sonları için getirilen sokağa çıkma kısıtlaması süresince gün içerisinde çalışabilecek iş yerlerine ilişkin düzenlemelere ve sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan kişiler ile iş yerlerine yer verilmiştir. İçişleri Bakanlığı tarafından 30.12.2020 tarihinde güncellenerek İçişleri Bakanlığının internet sitesinde yayınlanan sıkça sorulan soruların 12. sorusuna verilen cevap ile sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günlerde çiçek satışı yapan işletmelerin faaliyetlerini evlere servis şeklinde 10.00-17.00 saatleri arasında sürdürebileceği belirtilmiştir.

14 Şubat nedeniyle talepte yaşanacak yoğunluk da göz önünde bulundurularak çiçek satışı yapan iş yerlerinin sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı, 12 Şubat Cuma günü 20.00-24.00 saatleri arasında evlere servis, 13-14 Şubat Cumartesi Pazar günlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında müşterilere iş yerinde ve 10.00-24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde hizmet sunmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verileceŞUHUT HIFZISIHHA KURULUNDAN ÖNEMLİ KARARktir. Oy birliği ile karar verilmiştir.

BAŞKAN ÜYE ÜYE Erkan KAÇMAZ Dr. Mehmet Ali ÖZDEMİR Recep BOZKURT Kaymakam İlçe Sağlık Müdürü Belediye Başkanı ÜYE ÜYE ÜYE Hüseyin EROĞLU Mehmet KARAHAN Uzm.Dr. Erkan YILDIZ İlçe Milli Eğitim Müdürü İlçe Tarım ve Orman Müd.V. Devlet Hast.Başhekimi ÜYE ÜYE Kemal KESİCİ Barbaros KILINÇKAYA Veteriner Hekim Serbest Eczacı


ŞUHUT HIFZISIHHA KURULUNDAN ÖNEMLİ KARAR

ŞUHUT HIFZISIHHA KURULUNDAN ÖNEMLİ KARAR