Selçuklu İlkokulu’nda ikinci kez düzenlenen Ulusal Online Kodlama Yarışması başarıyla tamamlandı.

Okul Müdürü Eralp Ekrem Geçe, 40 farklı ilden 441 öğrencinin başvurduğu yarışmada okul öğrencisi Hakan Meriç Sarı’nın Türkiye birincisi olarak kendilerini ve Afyonkarahisar’ı gururlandırdığını belirtti. 


BÜYÜK TAARRUZUN 100. YILI ANISINA DÜZENLENDİ
Büyük Taarruzun 100. Yılı anısına Selçuklu İlkokulu’nda düzenlenen Ulusal Online Kodlama Yarışması başarıyla tamamlandı. Robotik Kodlama alanındaki çalışmaları ile ülke genelinde ses getiren Selçuklu İlkokulu yüz yüze gerçekleştirdiği yarışmaların ardından, Kovid-19 pandemi tedbirleri kapsamında ikinci kez düzenlediği Ulusal Online Kodlama yarışmasınıda başarıyla sonuçlandırdı. 


TÜRKİYE BİRİNCİSİ SELÇUKLU’DAN
Yarışma ile ilgili bilgiler veren Okul Müdürü Eralp Ekrem Geçe şunları kaydetti: “Bu yıl ikinci kez düzenlediğimiz Ulusal Online Kodlama yarışmasının birinci aşamasına 40 farklı ilden 441 öğrenci başvuru yaptı. İlk aşamada öğrencilere online ortamda temel düzeyde kodlama becerilerinin yanı sıra STEM ağırlıklı bilgi ve becerinin de ölçüldüğü teorik çevrimiçi sınav yapıldı. Bu öğrencilerden ilk 15’e giren öğrenciler ikinci aşamaya kaldılar. İkinci aşamada da öğrencilerin teorik sınavda gösterdiği başarıyı bireysel olarak ifade edebilme, teorik bilgilerini açıklayabilme, sebep-sonuç ilişkisi kurarak açıklama yapabilme gibi becerilerinin ölçüldüğü mülakat sınavı gerçekleştirildi. Sonuçta toplamda 2 Türkiye birincisi, bir Türkiye ikincisi ve iki Türkiye üçüncüsü ve 9’da mansiyon olmak üzere finale kalan 14 öğrenci çeşitli hediyelerle ödüllendirilmiştir. Okulumuz öğrencilerinden Hakan Meriç Sarı’da Türkiye birincisi olarak hem bizleri hem de ilimizi sevindirmiştir. Önümüzdeki yıl da inşallah hem uusal olarak yüz yüze, hem de uluslar arası yarışmaları düzenlemeye devam ederek, ilimizin adını duyurmaya devam edeceğiz.” 
Öte yandan Selçuklu İlkokulu Müdürü Eralp Ekrem Geçe, Türkiye birincisi Hakan Meriç Sarı’nın babası Süleyman Arif Sarı ve annesi Selin Sarı ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı makamında ziyaret etti. Yalçın ziyaret dolayısıyla teşekkür ederek Hakan Meriç Sarı'ya hediye takdim etti. 


Selçuklu İlkokulu’nda göğüs kabartan yarışma

Selçuklu İlkokulu’nda göğüs kabartan yarışma