1994 yılında henüz 2 yaşındayken babasını bu vatana Şehit veren Av. Hanife Öztürk Dinç'e doğum gününde çok anlamlı bir hediye verildi.
 

Şehit kızı Hanife Öztürk Dinç'e doğum gününde babası Şehit P.Uzm.Çvş  Ahmet Öztürk adına Gazlıgöl İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde kütüphane açıldı. 

Kütüphanenin açılışı Şehit Eşi Ummuhan Öztürk, Şehit oğlu Ömer Öztürk ve aynı zamanda doğum günü olan Şehit kızı Hanife Öztürk Dinç tarafından açıldı.
 

03.04.1994 tarihinde Diyarbakır Hazro Kırsalında teröristler ile girdiği silahlı çatışma sonucu Şehit olan İhsaniye Yaylabağı kasabası nüfusuna kayıtlı Şehit P.Uzm.Çvş. Ahmet Öztürk adına Gazlıgöl İmam Hatip Ortaokulunda yapılan kütüphanenin açılışına, İhsaniye İlçe milli eğitim müdürü Mehmet Aslan, Yaylabağı Belediye Başkanı Niyazi Akgedik, Türk Eğitim Sen İl başkanı Muhtar Demirci, Okul Müdürü Emre Uğur,  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı ve eşi Emine Kumartaşlı, Dernek Başkan yardımcısı Şehit Babası Fuat Saraç, Şehidimizin ailesi ve öğrenciler katıldı.
 

Kucağında 2 aylık bebeği ile açılışa katılan Şehit Kızı Hanife Öztürk Dinç'e yapılan bu doğum günü sürpriz karşısında duygu dolu anlar yaşadı.
 

2 yaşında babasının en yüce mertebelerden olan Şehitlik mertebesine eriştiğini söyleyen Şehit Kızı; "Babam bu vatan, bayrak, millet ve bölünmez bütünlüğümüz için canını siper etti. O'na layık evlatlar olabilmek için çok çalıştık. Bu gün doğum günümde bana yapılan bu sürprizi hayatımın en unutulmaz anlarından biri oldu.  Okul Müdürümüz Emre Uğur'a ve Dernek Başkanımız İsmail Kumartaşlı ve kütüphanenin oluşumunda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Babamın ismi artık burada yaşayacak ve bende sürekli burada olacağım" dedi.
 

Törende gözyaşlarını tutamayan Şehit Eşi Ummuhan Öztürk, Şehit oğlu Ömer Öztürk'e emeği geçenlere teker teker teşekkür ettiler.
 

Tören sonrasında bir açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı; " Okul Müdürü Emre Uğur ve  Ümit Gökçetin öğretmenlerimiz bir Şehidimizin adına bir kütüphane oluşturmak istediklerini bize ilettiler.  Bizde Şehidimiz P.Uzm.Çvş  Ahmet Öztürk'ün adının verilmesini uygun gördük.  

Şehidimizin kızı Avukat  Hanife Öztürk Dinç'in doğum gününe rast gelmesi ayrı bir güzellik kattı açılışa. Çok güzel ve unutulmaz bir doğum gibi sürprizi oldu.  İnşallah burası çok güzel bir eğitim yuvası olarak gelecek nesillerimize hizmet edecektir. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum"dedi.


Şehit kızına en anlam doğum günü sürprizi

Şehit kızına en anlam doğum günü sürprizi