Özel AOSB Rahmiye Sare Palalı teknik Koleji Gıda Teknolojisi Alanı öğretmenleri ve öğrencileri Şuhut ilçesinde bulunan Danet Fabrikasına teknik gezi düzenlendiler.

Rahmiye Sare Palalı teknik Koleji Müdür yardımcısı Barış Aslantürk, Gıda Teknolojisi Alan Şefi Zeynep Çavdar, Gıda Teknolojisi Alan Öğretmenleri Nurgül Eşkil, Berge Soytürk ve Engin Soytürk ile 70 öğrencinin katıldığı gezi öğrenciler adına oldukça verimli geçti. Öğrenci ve öğretmenlere gezide DANET Yönetim Kurulu Üyeleri Furkan Uluçay ve Akif Uluçay ile gıda mühendisleri eşlik etti.


“DANET GELENEKLERE BAĞLI KALDI”
Türk tüketicisinin damak tadına değer vermekteyiz diyerek Danet hakkında açıklamalarda bulunan Uluçay: “1975 yılında bir yerli sermaye teşebbüsü olan Danet, Afyonkarahisar'ın büyükbaş hayvancılık ile ünlü ilçesi Şuhut'ta kurulu bir aile şirketidir. Danet, 1975 yılında başladığı lezzet yolculuğunda, bölgeye ve bölgenin geleneklerine sıkı sıkıya bağlı kalmıştır. Danet'i farklı kılan en önemli özellik, canlı hayvan yetiştirmeden et ve et ürünleri üretimine; üretimden nihai dağıtıma kadar entegre bir yapıya sahip olmasıdır. Danet mamulleri, Türkiye'nin en iyi büyükbaş hayvan cinsi olarak kabul edilen Afyonkarahisar yöresinde özel besi çiftliklerinde yetiştirilen büyükbaş hayvan ırklarından sağlanır. Tesislere canlı giren büyükbaş hayvanlar, İslami usullere uygun olarak kesilir, işlenir ve sucuk, salam, kavurma, pastırma olarak halkımızın beğenisine sunulur. Danet'te çiftlikten mutfağa her şey kontrol altındadır. Danet olarak üretimimizi, TSE ISO 9001 ve UKAS ISO 22000 gibi uluslararası hizmet ve kalite standartlarında gerçekleştirmekteyiz. Teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak Afyon yöresindeki özel besi çiftliklerinde yetiştirilen ve tüm resmi kayıtları (kimlik belgesi ve kulak numarası) bulunan hayvanları keserek üretim yapmaktayız. Marketlerde Afyon Sucuğu arayan Türk tüketicisinin damak tadına değer vermekteyiz. 2010 Altın Marka Tüketici Ödülü alan firmamız, helal et kesim sertifika ve yeterliliğine sahiptir. Tüm bu özelliklere sahip olan fabrikamızda bugün Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji öğrenci ve öğretmenlerini misafir etmekten oldukça memnunuz”dedi.
“ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR TECRÜBE OLDU”
Özel AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Gıda Teknolojisi Alan Şefi Zeynep Çavdar; bizi burada ağırlayan Danet ‘e çok teşekkür ediyoruz. İleride gıda alanında çalışacak öğrencilerimiz için çok iyi bir tecrübe oldu. Teknik gezilerimiz daha da devam edecektir”dedi. 


RSP'DEN DANET'E TEKNİK GEZİ

RSP'DEN DANET'E TEKNİK GEZİ