ORTAPINAR KÖYÜNDE GELECEĞİN BASIN EMEKÇİLERİ YETİŞİYOR

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Ortapınar köyünde bulunan Şehit Muammer Çanta İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları "İlkokul Gazetesini" büyük bir heyecanla yayınladı. "Ortapınar Postası" adını taşıyan ilkokul gazetesi, okulda gelişen etkinlik, haber, program gibi içeriklerle öğrencilerin kaleme aldığı şiirlere kadar birçok içeriği içinde barındırdığı belirtildi.

Gazetenin içeriğinde, okul etkinlikleri, öğrenci başarıları, öğretmenlerin öğrencilere yönelik mesajları, spor aktiviteleri gibi bir çok konu yer alıyor. Öğrencilerin gözünden okula dair renkli anlatımların bulunduğu ilkokul gazetesi, okul ailesini bir araya getirme, öğrenciyi medyaya ılımlaştırmak ve iletişimi daha güçlendirme amacını taşıyor. Öğrencilerin yazdığı şiir, spor aktiviteleri, öğrenci başarılarının yanı sıra, resimlerle süslenen gazete, öğrenci yeteneklerini ortaya çıkarma ve paylaşma fırsatı da sunuyor.

Ortapınar Köyü Şehit Muammer Çanta İlkokulu Ögretmeni Hasan Başdemir konuyla ilgili açıklamalarında, "Emek en güzel olgu dünyadaki. Hele bir de öğretmen olarak öğrencilerinizle bir ürün ortaya koyunca ayrı bir mutluluk veriyor insana. Çok emek harcadık gazetemiz için gerçekten. Ama çocuklarımızın gözlerindeki ışığı, heyecanı görünce tüm yorgunluğum gitti. Emeği geçenlere ve destek olanlara teşekkür ederim" dedi.

Şehit Muammer İlkokulu Müdürü Ahmet Kurban ise konuyla ilgili açıklamalarında, "Yaklaşık bir buçuk yıldır idari görevde olduğum Ortapınar Şehit Muammer Çanta ilk ve Ortaokulunda geleceğimiz çocuklarımız için eğitim adına elimizden geleni yapıyoruz. Tüm meslektaşlarım, mesai arkadaşlarımla inanıyoruz ve biliyoruz ki eğitim sadece akademik başarıyla olmaz. Öğrencilerimizin kültürel ve sosyal yönünü de geliştirmek için pek çok etkinlik yapıyoruz. Kariyer günleri, sportif faaliyetler, münazaralar vb. etkinliklerimizin yanına bir de okul gazetemizin eklenmesi bizi mutlu etti. Köyümüz okulunda ilk kez çıkarılan bu gazeteye hem öğretmenlerimizle hep beraber hem de öğrencilerimizle emek verdik. Destek olan yani sponsor Şuhut esnafımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.

Haber: Recep Dikici


ORTAPINAR KÖYÜNDE GELECEĞİN BASIN EMEKÇİLERİ YETİŞİYOR

ŞUHUT ORTAPINAR KÖYÜNDE GELECEĞİN BASIN EMEKÇİLERİ YETİŞİYOR