Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Şuhut Kız Yurdunda kalan öğrencilerin, takdir toplayan sokak hayvanlarına yönelik destekler Yurt Yönetimi tarafından engellendi.

Yurtta kalan öğrencilerin cep telefonlarına gönderilen mesaj ile yurt içi ve bahçesinde kedi beslemenin yasak olduğu bildirildi.

Kendi imkanları ile yurdun yakınındaki hayvanlara sahip çıkan öğrenciler, havaların soğuması nedeniyle bu hayvanlar için korunaklı bir bölge istemişlerdi.

Barınak beklerken tamamen yasaklanan kediler, öğrenciler tarafından üzüntüyle karşılandı.

Yurt Yönetmeliği gereği yurtta ve bahçesinde kedi beslenemeyeceği, besleyenler hakkında yasal işlem yapılacağı ifade edilen mesajda, kedi pisliklerinin Sosyal Tesislerin girişinde görüldüğü ifade edildi.

Kedilerin pisliklerini hiçbir zaman açıkta bırakmadıklarını belirten Yurt Öğrencileri ise “Bu hayvanlar bizim can dostlarımız. Herşeyden uzak tek varlıklarımız bunlar. Bu konuda büyüklerimizden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştular.

Daha önce, öğrencilerin bu tür taleplerinin sıcak karşılandıklarını belirten KYK yetkilileri, bazı yurtlarda öğrencilerin bu tür taleplerinin karşılandığını, Şuhut Kız Yurdu için de karşılanması için çalışacaklarını ifade etmişlerdi.

Öğrencilere gelen mesajlarla KYK yetkililerinin konuyla ilgili ne kadar samimi ve dürüst davrandıkları ortaya çıkmış oldu.

 


Önce takdir topladılar, sonra yasaklandılar

Önce takdir topladılar, sonra yasaklandılar