İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun;
“Bu ayıpla tarihe halkına düşman bir iktidar olarak geçeceksiniz”

İYİ Parti Hukuk ve Siyasi İşlerden Sorunlu Genel Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, açıklanmayan çiğ süt fiyatlarına tepki göstererek; “Neyi bekliyorsunuz, enflasyon almış başını gidiyor. Süt üreticisinin tamamen bitmesini mi bekliyorsunuz?” dedi.

Sür üreticilerinden her gün mesaj ya da telefonla çok sayıda şikâyet aldıklarını ifade eden Milletvekili Olgun, son alım fiyatlarına yüzde 14 artış sağlandığını ancak yem fiyatlarının yüzde 45 oranında arttığına dikkat çekti.

Milletvekili Olgun; “2023 yılı Ocak ayından bu güne kadar süt fiyatlarına sadece yüzde 14, bunun yanında yem fiyatlarına da yüzde 48 zam geldi. Artan sadece yem fiyatları değil. Hayvanların yemesi gereken protein yemlerinden, veteriner maliyetlerine, enerji giderlerinden çalışan işçilere kadar birçok alanda zam geldi. Süt üreticisine gerekli destek verilmezse geri dönüşü olmayan bir sürece girilecektir. Bugüne kadar maliyetlerin altında ezilen ve ineklerini kesmek zorunda kalan hayvan yetiştiricilerine yenileri eklenecektir. Biran önce süt üreticilerini rahatlatacak bir süt alım fiyatının açıklanması gerekir” dedi.

BIÇAK KEMİĞE DAYANMADI, KEMİĞİN İÇİNDE

Süt üreticilerinin hayatlarının en zor günlerini yaşadıklarını belirten Milletvekili Olgun; “Süt üreticilerinde bıçak kemiğe dayanmadı bilakis kemiğin içine girdi” dedi.

Bir ineğin günlük maliyeti hakkında da bilgi veren Milletvekili Olgun, ineklerin yediği ile verdiği süt arasında uçurumun giderek arttığını söyledi.

İYİ Parti Hukuk ve Siyasi İşlerden Sorunlu Genel Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun; “Bir ineğin iyi miktarda süt verebilmesi için Protein vermek için mısır glüteni ayçiçek küspesi, yonca, arpa kırması, takviyelerle birlikte 240liranın üzerinde bir maliyetle beslenmesi gerekiyor. İneklere sabırlı olun makarna yiyin diyemezsiniz. Sadece beslemeden söz ettim. Bu hayvanın işçiliği yok mu? Bu işçilik maliyetleri yerinde mi duruyor? Veterinerlik hizmetleri yerinde mi duruyor? Süt üretici hak ettiği artışı bekliyor, yoksa inekleri satacaklarını ve geri dönüşü olmayan bir yola girileceğini söylüyorlar. Asgari ücrete verilen yüzde 49 zammın süt üreticisine de verilmesi gerekir” diye konuştu.

ARAŞTIRMA ÖNERGEMİZİ DİKKATE ALINMIYOR

Süt üreticilerinin sorunlarının araştırılması için Kasım ayında TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdiğini hatırlatan Milletvekili Olgun; “Meclis araştırma önergemizi şu ana kadar dikkate alıp gündeme getirmediler. Gündeme getirinceye kadar gündemden düşünmeyeceğim” dedi.

İktidar partisinin kendinden gelmeyen hiçbir önergeye evet demediğine dikkat çeken Milletvekili Olgun; “Muhalefet partileri de bu ülke için çalışıyor. Bu ülke insanının en iyi şekilde hayat sürmesi için gündeme getirdiğimiz tüm önergeler reddediliyor. Biz yaptık oldu zihniyeti ile hata yatmaya devam eden AKP iktidarı her kesimden insanı zora sokmak için elinden geleni yapıyor. İnsanların zor durumlarından çıkar elde eden bu zihniyet kendinden olmayanları adeta yok etmeye gayret ediyor. Bu esnafta da aynı, memur ve işçide de aynı. Hayvancılık sektöründe de aynı çiftçilikte de. Bu ayıpla tarihe halkına düşman bir iktidar olarak geçeceksiniz” şeklinde konuştu.


Olgun; “Süt üreticisinin tamamen bitmesini mi bekliyorsunuz?”

Olgun; “Süt üreticisinin tamamen bitmesini mi bekliyorsunuz?”