-İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun;
-“Gazilerimiz, kahramanlığın yaşayan abideleridir”
-“Gazilerimizin yaşam standardı yükseltilmelidir”

AFYONKARAHİSAR – İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, “Milletimizin medarı iftiharı gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir” dedi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Milletvekili Olgun, Gazilerin yaşam koşullarının en iyi seviyeye getirilmesi gerektiğini söyledi.


GAZİLER ONUR KAYNAĞIMIZ

Şanlı Türk tarihi boyunca, hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimizin, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saydığını belirten İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Türk Milletinin bu anlayışla girdiği her mücadeleden büyük bir zafer çıktığını söyledi.

Milletvekili Olgun; “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutluyoruz. Vatanın her karış toprağında, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir” dedi.


GAZİLERİMİZ BAŞ TACIMIZDIR

Milletvekili Olgun, vatan ve millet için gözlerini kırpmadan göğüslerini siper eden gazilerin baş tacı olduğunu söyledi.

Gazilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi gerektiğinin altını çizen İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun; “Bu vatan için canının hiç çekinmeden ortaya koyan gazilerimizin günlük hayatlarındaki sıkıntılarını yakından biliyorum. Gazilerimizin yaşam standartları en iyi seviyede olması gerekirken üzülerek belirtmek isterim ki; Gazilerimizin durumları hiç de iç açıcı değildir. Bu onların bir isteği değil, millet olarak bizim onlara sağlamamız gereken bir minnettir” diye konuştu.

GAZİLERİ BİLE AYIRDILAR

Gazilerin bu vatanı savunurken hiçbir ayrım yapmadan kendilerini ortaya attıklarını dile getiren İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, hükümetin gaziler arasında bile ayırım yaptığını söyledi.

Hükümetin yıllardır toplumda kutuplaştırma ve ayrıştırma politikasıyla ülkeyi yönettiğine dikkat çeken Milletvekili Olgun; “AK Parti zihniyeti her alanda olduğu gibi gazilerimiz arasında ayrımcılık yapmaktadır. 15 Temmuz gazisi ayrı, Güneydoğu’daki gazi ayrı, muharip gazi ayrı bu doğru bir şey değil. Gazilerimiz hiçbir ayrım gözetmeden vatan için bir parçasını verdiği gibi gazilerimiz arasında ayırım yapılamaz. Gazilerimizin hepsi birdir. Gazilerimiz arazında bile ayrım yapan hükümet, bu gidişata biran önce son vermelidir.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” şeklinde konuştu


Olgun; “Gazilerimizi bile ayırdılar”

Olgun; “Gazilerimizi bile ayırdılar”