AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili Avukat İbrahim Yurdunuseven 2022-2023 Adli Yıl'ının başlaması münasebetiyle yapmış olduğu açıklama;

"Tarih sayfalarında adının karşılığı "Adalet" olarak anılmış Türk bir vatandaşı ve avukatlık mesleğini yıllarca yürütmüş bir adalet savunucusu olarak milletimize hizmet eden tüm yargı mensuplarımızın ve tarafını daima hukukun üstünlüğünden yana seçen milletimizin yeni adli yılını tebrik ediyorum.

           Türkiye Cumhuriyeti'nin her vatandaşı, özellikle Osmanlı Devleti ve çok daha önceki tarihlerde varolmuş devletlerimizden gelen  gelenekleri ve görenekleri ile  "Adalet" kavramının önemini çok iyi biliyor. Lakin yakın tarihimizde yorgun düşürülen bu millete her türlü cefayı hak gören, bu milleti düşman bellemiş bir güruh ülkemizdeki adalet kavramına leke sürdüğü günleri hep birlikte yaşadık. Bunun derin izleri ve etkileri halen hatırımızda bugün gibi canlı durmaktadır.

           Yola çıktığımız 2002 yılından bu yana ise milletimize reva görülen her türlü adaletsizlik ve haksızlığı birer birer ortadan kaldırmayı birinci vazifemiz bildik.Ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıma çalışmalarımızda adalet sistemimizin kusursuz işleyişi, hukukun eksiksiz tecellisi ve adalet sistemimize güvenin güçlendirilmesi amacıyla birçok reform gerçekleştirdik. 15 Temmuz gecesi; gizli oyunlarla,kumpas operasyonlarıyla ve tezgahlarıyla ülkemizi karanlıkta bırakmak isteyenlerin gerçek yüzünü bizzat hep birlikte gördük. Ve milletimize silah doğrultmak cüretinde bulunanları yine hep birlikte geldikleri karanlığa gömdük. 15 Temmuz itibariyle yapmakta olduğumuz reformlara hız kazandırarak adalet sancağını her türlü olumsuzluklara rağmen dimdik ayakta tutan yargı mensuplarımızla beraber adalet sistemimizi daha da güçlendirerek, gerçek anlamda bağımsız ve tarafsız, milletimizin birliğini ve bekasını gaye edinerek yargı sisteminin işleyişini güçlendirme konusunda kararlılıkla çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.

           Bu duygu ve düşüncelerle adaletin tesisi için can vermeyi göze alan Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz ve tüm yargı mensuplarımızı rahmetle yad ediyor bu uğurda hala görev yapmakta olan tüm yargı mensuplarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum.


Milletvekili Yurdunusevenden Yeni Adli Yıl Açılış Mesajı

Milletvekili Yurdunusevenden Yeni Adli Yıl Açılış Mesajı