AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Milletvekili Özkaya yazılı olarak yayınladığı mesajında, “Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından düzenlenen Milli Marş yarışmasında 12 Mart 1921 günü 724 şiir arasından Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı birinci olmuştur. Akif, milletine adadığını söylediği bu şiir için yarışma ödülü olan parayı kabul etmemiş “Milli Marş para ile yazılmaz” diyerek söz konusu ödülü kahraman ordumuza bağışlamıştır. Öyle ki kendi şiirlerini bir araya getirdiği Safahat adlı eserinde dahi İstiklal Marşına yer vermemiştir.
İstiklal Marşı; Milli mücadele yıllarında, milletin özgürlük umutlarını yeşertmiş, ülkenin her köşesinde dalga dalga yankılanmıştır. Türk Milletinin yurt ve bayrak sevgisi, özgür ve bağımsız yaşama tutkusu, yeniden var olma mücadelesi bu eşsiz eserde muhteşem bir şekilde işlenmiş ve Milletin sinesinde ölümsüz bir hale gelmiştir.
Bugün hepimize düşen en büyük görev, Merhum Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye ettiği duayı, işgal günlerinin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığını, milli mücadelenin önem ve değerlerini anlayarak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak, çocuklarımıza ve gençlerimize bu şuuru kazandırmaktır.
İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları Şad olsun.” dedi. 

 


Milletvekili Özkayadan 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Milletvekili Özkayadan 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı