İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun:
-“Cumhuriyet tarihinin en plansız dönemini yaşıyoruz”


AFYONKARAHİSAR – İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, AK Parti Hükümetinin Cumhuriyet tarihinin en plansız dönemini yaşattığını belirterek, “Ben yaptım oldu zihniyeti, halkımızı hem parasından hem de sağlığından ediyor” dedi.

Saraydan gördükleri plansızlığın aynısını Afyonkarahisar’da da yaşatıldığına dikkat çeken Milletvekili Olgun, kentteki çarpık ve bilinçsiz yapılanların faturasını yine vatandaşın ödendiğini söyledi.

KONTROLLÜ TARIM YAPILACAK YERE KONUT YAPTILAR

Afyonkarahisar’da yaşanan plansız yapılan işlerin başında TOKİ konutlarının geldiğini belirten İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Organize Sanayi Bölgesinin yanına kurulan TOKİ konutlarının yaşanamaz bir yer olduğuna söyledi.
Buradaki yapılaşmanın yine ben yaptım oldu zihniyetinden kaynaklandığını ifade eden Milletvekili Olgun; “Organize sanayi bölgelerinin çalışma sistemi bellidir. OSB’lerin koruma bantları vardır ve belirli bir mesafeye kadar yapılaşmaya izin verilmez. Bu koruma bandı içerisinde tarım yapılacak ise bile buraya ekimi yapılacak ürünler Tarım Müdürlükleri tarafından seçilir. Çiftçi bile kafasına göre bu alanlara ekim yapamazken, TOKİ gibi bir kurum OSB’nin dibine konut yapabilmektedir. Buradaki konutlardaki insanlarımızın sağlığı ile oynanmaktadır. Aynı sıkıntıyı Polis Meslek Yüksek Okulu da çekmektedir. Ancak PMYO yöneticileri ve öğrencileri sesini çıkaramamaktadır” dedi.

AKARÇAY YENİDEN KOKARÇAY OLMA YOLUNDA

Halkın, Cumhuriyet döneminin en plansız yönetimiyle karşı karşıya kaldığını belirten Milletvekili Olgun, “Ben yaptım oldu zihniyeti, halkımızı hem parasından hem de sağlığından ediyor” dedi.

Kentte yaptıkları büyük projeler arasında gösterilen Akarçay’ın yeniden kokarçay olma yolunda ilerlediğine dikkat çeken İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun; “Yapılaşma yapılmaması gereken yere TOKİ konutları dikkat bu zihniyet, Akarçay projesiyle de sınıfta kalmıştır. Akarçay sinek üreten, bakımsızlıktan insan sağlığını tehdit eder duruma gelmiştir. Akarçay çevresindeki konutların bodrum katları ve temelleri Akarçay’dan kaçan sular nedeniyle sağlıksız bir hal almıştır. Güzel bir şey yapın teşekkür edelim sizleri alkışlayalım diyoruz ancak yaptıkları yine insanımızı olumsuz etkiliyor” diye konuştu.

DEVLET HASTANESİ PERİŞAN

Yapılan yanlışlardan birinin de Devlet Hastanesi olduğunu belirten Milletvekili Olgun, Devlet Hastanesi bodrum katlarında yaşanan su baskınlarının da plansızlığın başka bir örneği olduğunu söyledi.
Olgun; “Birisi diyor ki; Şurayı hastane yapın. Hemen yapmaya başlıyorlar. ‘Burası olur mu, olmaz mı? Olursa ne gibi sorunları beraberinde getirir? İnsanları iyileştirelim derken sağlığından eder miyiz?’ diye bir düşünceye sahip değiller. Yapacakları işte ‘Kim ne kadar para kazanır? Benim hisseme ne düşür?’ bunu düşünüyorlar. Devlet hastanesini su baskınlarından koruyamıyorlar. Devlet Hastanesi perişan ama bunların umurunda değil” şeklinde konuştu.

KAÇINCI YOL YAPILIŞI

Yapılan plansız işlerin bir diğer kısmının da şehiriçi yollarda yaşandığını belirten İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, ‘Ben yaptım oldu’ zihniyetinin sürekli halkı cezalandırdığını ifade etti.

Milletvekili Olgun; “Bu zihniyetin plansız programsız yaptığı işlerin yakın takipçisiyiz. Bunları unutmadığımız gibi unutturmayacağız da. Sevgi yoluna ışık döşettiler, alkış beklediler. Aradan geçen kısa sürede yolu asfaltlayarak her şeyin üstüne bir çizgi çektiler. Milli Birlik caddesine ışık döşediler. Olmadı parke döşediler, olmadı asfalt döktüler. Şimdi yeniden kazılar başladı. Kendi yaptıklarını kendileri bozuyorlar. Kendi sözlerinden başkasını beğenmiyor. Halkın parasını çarçur etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Yine söylüyorum; Bunlar için insanlara ne hizmet verildiği önemli değil, hangi işi yaparken kim ne kazanır, kendi payına ne düşer, o önemli. Bu millete yazıktır günahtır” dedi.

Olgun, attıkları her adımı takip edeceklerini ve yapılan yanlışları sürekli yüzlerine vuracaklarının da altını çizdi.


Milletvekili Olgun; Ben yaptım oldu zihniyeti halkı cezalandırıyor

Milletvekili Olgun; Ben yaptım oldu zihniyeti halkı cezalandırıyor