İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun;
-“ İktidarı ayakta tutan esnaf, esnafı yıkan iktidar”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, akaryakıta gelen zamların sadece mazot ve benzin olarak algılanmaması gerektiğini belirterek; “Akaryakıta gelen zam, şoförümüzün kullandığı aracın her parçasına gelmektedir” dedi.

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş’ı ziyaret eden Olgun, şoför esnafının sıkıntılarını yakından bildiğini ve takipçisi olduğunu söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, gelen zamların şoför esnafını kıpırdatamaz hale getirdiğini belirterek, esnafın yaşadığı sıkıntıları anlattı.

MESLEK LİSESİ İSTİYORUZ

Şoför esnafının giderek azaldığına dikkat çeken Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, Meslek liselerinde Şoförlük bölümünün açılması gerektiğini söyledi.
Karataş; “Şoförlük artık zorun ötesinde bir meslek olmaya başladı. Mesleği bırakan insan sayısı giderek artıyor. Şehir içi ücretsiz 65 yaş üstü için yeniden bir yaş belirlenmesi gerekiyor. Otobüslerde olduğu gibi diğer ticari araçlarda da taban-tavan fiyatı olmasını istiyoruz. İptal edilen minibüs hatlarımızın iptal edilmemesini istiyoruz” diye konuştu.

1 LİRALIK ZAM ŞOFÖRE 20 KAT FAZLA YANSIYOR

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Milletvekili Olgun, mazota benzine gelen 1 liralık zammın, şoför esnafına 20 kat fazla yansıdığını söyledi.
Olgun; “Petrole gelen zamdan şoför esnafı daha çok etkileniyor. Kullandığı aracın parçalarının çoğu petrol ürünü. Petrole gelen zamlar şoför esnafını daha çok etkiliyor. Aracın lastiğinden tutun da oturduğu koltuğa kadar her parçası petrolden yapılan ürünler. Dolayısıyla petrole gelen 1 liralık artış şoför esnafına 20 lira olarak yansıdığını biliyorum” dedi.

MESLEK LİSESİ İÇİN GİRİŞİM YAPACAĞIM

Meslek Liselerinde şoförlük bölümünün açılması için TBMM’de girişimlerde bulunacağını belirten İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun; “Bizler insanlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için çalışıyoruz. Mecliste bu konuyu gündeme getirip, takipçisi olacağım” diye konuştu.

İKTİDARI AYAKTA TUTAN ESNAF, ESNAFI YIKAN İKTİDAR

Türkiye’de 2.5 milyon küçük esnafın olduğunu belirten Milletvekili Olgun, esnafın aileleriyle birlikte 10 milyonu geçen bir sayıya ulaştığını ifade etti.
Olgun; “İktidarı bugüne kadar ayakta tutan esnaf ama esnafı yıkan bir iktidar var. İktidar kendinden başka kimseyi düşünmez olmuş. Esnafmış, emekliymiş, çiftçi veya memurmuş onların umurunda değil. Onların tek derdi kime ne yalan söyleriz nasıl kandırırız nasıl oylarını alırız. Oy verme işi bittikten sonra kimseye bakmaz oluyorlar” şeklinde konuştu.


Milletvekili Olgun: “1 liralık zam şoföre 20 kat fazla yansıyor”

Olgun1 liralık zam şoföre 20 kat fazla yansıyor”