AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Eroğlu, yazılı olarak yayınladığı mesajında, "Basın, Demokrasimizin Ayrılmaz Bir Parçasıdır…
Özgür, tarafsız ve objektif bir şekilde vazifesini yapan bütün gazetecilerimizin "Gazeteciler ve Basın Bayramını" gönülden tebrik ediyorum.
Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşlarımızın haber alma hakkının korunması demokrasimizin işlerliği bakımından çok önemlidir. Tarafsız ve hür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Medya günümüzde ‘4. Güç’ olarak tanımlanmakta ve kamuoyunun yönlendirilmesinde etkin rol oynamaktadır. Tarafsız ve ilkeli duruşundan taviz vermeyen basın kuruluşlarına olan ihtiyaç, bütün Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de artmaktadır.
Halkımızın doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkının gelişiminde büyük katkıya sahip olan gazeteciler, vazifelerini yerine getirirken kamuoyu oluşturarak önemli bir güç merkezi olmaktadır.
Bu ağır ve tarihi mesuliyetleri karşısında, basın mensuplarımız vazifelerini yerine getirirken mesai mefhumu olmaksızın, zor şartlar altında, özveriyle ve meslek onurlarına yaraşır bir şekilde çalışmaktadırlar.
Basın Mensuplarımızın Her Daim Yanındayız…
Hükümetimiz döneminde hayata geçirdiğimiz reformlar, Türk basınının gelişmesinin ve çeşitlenmesinin önünü açmış, böylece daha demokratik ve özgürlükçü
bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur.
Medyanın bağımsızlığını sağlaması için, hukuki düzenlemeler kadar, basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da önem taşımaktadır.
Basınımızın, meslek ilke ve prensiplerini milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme vazifesini en güzel şekilde yapacağına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyorum.
Basın çalışanlarının Gazeteciler ve Basın Bayramını tebrik ediyor,
görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor,
bu vesileyle bütün basın mensuplarına çalışmalarında üstün muvaffakiyetler diliyorum" dedi


MİLLETVEKİLİ EROĞLU: BÜTÜN GAZETECİLERİMİZİN “GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINI” GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM

MİLLETVEKİLİ EROĞLU: BÜTÜN GAZETECİLERİMİZİN “GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINI” GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM