Afyonkarahisar’da patates üreticilerinin depolandığı mağaralara bir yenisi daha eklendi. Patates üreticisine müjdeyi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya verdi.

PROJE ŞUHUT’TA KAZANDIRILDI. MÜJDEYİ ÖZKAYA VERDİ

Afyonkarahisar’da patates üreticilerinin depolandığı mağaralara bir yenisi daha eklendi. Patates üreticisine müjdeyi  AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya verdi.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ve Dinar İlçesinde patates üreticilerinin imdadına yetişen doğal soğuk hava deposu mağaralarına Şuhut İlçesi de eklendi. Bilindiği üzere patates konusunda Şuhut ilçesi Türkiye’ye üretim yapan nadir ilçeler arasında yer alıyor. Şuhut ilçesine kazandırılan doğal soğuk hava deposu mağaralarının müjdesini AK Partili Ali Özkaya verdi.

MAHMUTKÖY’E BÜYÜK YATIRIM

Orman Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen proje kapsamında doğal soğuk havası deposu mağarası Şuhut’un Mahmutköy’üne kazandırıldı. Projeye dair AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya açıklamada bulundu.

Milletvekili Özkaya Şuhut patatesinin lezzetine dikkat çekerken ifadelerinde; ‘’Şuhut, Mahmut köyündeyiz , Şuhut Türkiye’nin en güzel patateslerinin yetiştirildiği ilçelerden birisi olarak bu patates soğuk hava depolarının tabii ortamda Orköy kapsamında Orman Genel Müdürlüğümüzce yapıldı. Daha önce Sandıklı ve Dinar’ın köylerine yaptırmıştık. İnşallah bu yatırımlar devam edecek.

TAMAMIYLA DOĞAL BİR ORTAM

Burası tamamen doğal bir ortam hiçbir elektrik                 veyahut ta soğutma sistemi  olmaksızın kendi kendine soğuk +4 derecede saklayan ve firesi de olmayan doğal depodur. Bu depoların yaygınlaştırılmasıyla birlikte çiftçimiz ürettiği ürününü hemen satmak zorunda kalmayacak saklayacak ve ihtiyacı olduğunda ve istediği zamanda satabilecek istediği zamanda tohumluk ürününü koyacak başka bölgelerden başka ürünler getirecekler onları da bu depolarda muhafaza edecekler depolayacağız saklayacağız. Çiftçimizin üretimini daha iyi şartlarda değerlendirmesini ve daha yüksek parayla satmasını temin edeceğiz. Emeği geçen Orman Genel Müdürlüğümüze, önceki dönem  Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu hocamıza elbette sayın Cumhurbaşkanımıza enderin teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz.  ‘’ dedi


MEŞHUR ŞUHUT PATATESİMİZ BU PROJE İLE ÜRETİCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

MEŞHUR ŞUHUT PATATESİMİZ BU PROJE İLE ÜRETİCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK