Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, 2023 yılı bütçe görüşmelerinde Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin EYT’liler ilgili sözlerini eleştirerek, “Mağduriyetleriyle alay edilen emeklilikte yaşa takılanlara bu bütçede kaynak var mı?” diye sordu.

TBMM Genel Kurulunda konuyla ilgili sözö alan CHP Milletvekili Burcu Köksal; “Sayın Nebati, bugün tarafınıza sorulan “EYT hazineye takıldı deniliyor.” şeklindeki soruya “EYT mi?” diyerek gülerek cevap vermenizi emin olun milyonlarca EYT'li ve aileleri unutmayacak. Onlar adına tekrar soruyoruz: Hakları verilmeyen “Çift dikiş türemiş.” diye  mağduriyetleriyle alay edilen emeklilikte yaşa takılanlara bu bütçede kaynak var mı? Kamudaki tüm taşeron işçilere; belediye şirket işçilerinin, geçici işçilerin, mevsimlik işçilerin kadroya geçirilmesi için bu bütçede kaynak var mı?” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na da seslenen Köksal, gurbetçilerin turist olarak kabul edildiğini ve sağlık sigortalarından sadece acil durumlarda ilaç alabilmelerine imkan sağlandığını hatırlattı.

Köksal; “Sayın Çavuşoğlu, Türkiye’ye sıla yolu veya izinli olarak Almanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, Makedonya, Romanya, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Çek Cumhuriyeti, Lüksemburg’dan gelen gurbetçilerimiz bulundukları yerdeki SGK’ye başvurarak, YUPASS numarası alarak sağlık hizmetinden yararlanıyordu. Ancak 1 Eylül 2019 tarihi itibarıyla, yapılan değişiklikle SGK geçici süreyle ülkemize gelen gurbetçilerimizi turist olarak kabul ediyor ve sadece acil durumlarda yazılan ilacı karşılıyor. Bu yüzden Belçika’dan Eskişehir’e, Emirdağ’a, Almanya’dan Sandıklı’ya, Bolvadin’e, Afyonkarahisar’a ve diğer ilçelerimize gelen gurbetçiler var. Bu konuda bir çalışmanız olacak mı?” diye konuştu.


Köksal’dan Bakanlara soru yağmuru

Köksal’dan Bakanlara soru yağmuru