Afyonkarahisar’ın Çay Kaymakamı Emre Yeşilbaş, Yeşil Çay olarak adlandırılan ilçeyi herkesin görmesi gerektiğini söyledi.

 

Geçtiğimiz Eylül ayında göreve başladığını söyleyen Kaymakam Yeşilbaş, “İlçemize bağlı 20 köy ve 2 beldemizden birçoğunu ziyaret ettim. İlçemizin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı. İlçemizde yıllık 7500 ton elma, 6700 ton vişne, 13100 ton kiraz üretiliyor. Ayrıca ilçemizde haşhaş, patates, şeker pancarı, arpa ve buğday gibi ürünler de üretiliyor. Bunun dışında hem küçükbaş, hem de büyükbaş hayvancılıkla uğraşılıyor. İlçe ekonomimiz tarım ve hayvancılığa dayalı olduğundan bu alandaki desteklemelere önem veriyoruz. İlçemizde organize sanayi kurulma çalışmasına başladık. Ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayalı işletmelerin yer alacağı organize sanayi bölgesinin kurulması hem ilçe hem de bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

 

“Eğitim iyi durumda”

 

Afyonkarahisar’dan yayın yapan Gün FM radyosuna konuk olan Kaymakam Yeşilbaş, Çay ilçesinin eğitimdeki durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Yeşilbaş, “Fen Liselerini kazanan öğrenci sayımız iyi durumda. Eğitimle ilgili güzel çalışmalar yapılıyor. Hem öğrencilerimiz hem biz idareciler, tüm vatandaşlarımız ülkemize ne kadar faydalı olabilirim düşüncesiyle hareket etmeliyiz. Bu anlayışla çalışalım” diye konuştu.

 

“Eber Gölü’nü koruyalım”

 

Çay, Bolvadin ve Sultandağı ilçelerinin sınırları içinde yer alan Eber Gölü’nün korunması konusunda herkesin bilinçli olması gerektiğini kaydeden Yeşilbaş, “Bu doğal güzelliğin yaşatılması ve gelecek kuşaklara taşınması hepimizin görevidir” dedi.

Çay ilçemizin yeşil doğasıyla bambaşka olduğunu belirten Kaymakam Yeşilbaş, herkesi Çay’ı görmeye davet etti. 

 


Kaymakam'dan Yeşil Çay’ı mutlaka görün çağrısı

Kaymakam'dan Yeşil Çay’ı mutlaka görün çağrısı