Şuhut Kaymakamı Erkan Kaçmaz, yazılı olarak yayınladığı mesajında, ‘’Sarıkamış harekâtı Türk Milletinin vatan aşkının simgesi, Ülkü uğruna azmin, inancın, adanmışlığın eşsiz timsali, yokluğa kafa tutan, -50 dereceye düşen soğukta kırılan, soğuk ve buzlu rüzgârdan etleri dökülen, amansız ve acımasız şartlara göğüs geren, her şeyin bittiği noktada bu kez dizanteri ve tifonun pençesinde can çekişen, bu şartlar altında dahi ölümün üzerine koşan Mehmetçiğin Allahu Ekber Dağlarında kar üzerine son nefesi ile fedakârca yazdığı, yıllarca unutulmayan büyük bir kahramanlık destandır. Birinci Dünya Savaşında Kafkas Cephesinde yaşanan ilk ve en büyük kara harekâtı olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekâtı, zor hava şartlarına aldırmadan vatanımız için donarak yaşamını kaybeden 90 bin askerimizin şahadete erdikleri bir hadise olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Sarıkamış Harekâtı bizlere Mehmetçiğimizin vatanı için her koşulda canı pahasına gözünü kırpmadan yürekten mücadele edeceğini bir kez daha göstermiştir. Mehmetçiğimiz Vatanımızın dört bir tarafından gelerek Sarıkamış Harekâtında zor koşullar karşısında yürekten mücadele etmiş, bu mücadelenin kutsal bir mücadele olduğunu göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 106 yıl önce bugün Sarıkamış harekâtında karları kefen olan şehitlerimizle birlikte, vatan topraklarını koruma uğruna canlarını feda ederek adını tarihe altın harflerle yazdıran diğer tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyorum. Ruhları Şad olsun.

 


Kaymakam Kaçmaz’dan Sarıkamış Şehitlerini Anma Mesajı

Şuhut İlçe Kaymakamı Erkan Kaçmaz, 90 bin askerin Şehit olduğu Sarıkamış Harekâtı’nın 106’ıncı yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir anma mesaj yayımladı.