Şuhut İlçe Kaymakamı Erkan Kaçmaz 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili mesaj yayımladı. 

Kaymakam Kaçmaz mesajında şunları söyledi; “İnsan yetiştirme sanatının en mahir ustaları olan öğretmenlerimiz, devlet ve milletleri geleceğe hazırlayan yüce bir mesleği icra etmektedirler. Bu anlamda sadece öğrencilerine değil, toplumun tamamına önderlik eden öğretmenler, dünya coğrafyasının her bir karışında, özellikle aziz milletimizin gönlünde müstesna bir makama sahiptirler. Onların sevgileriyle kuşatarak öğrencilerine verdikleri her bilgi, geleceğin imar ve inşasına bir katkı sunmaktadır. İnsanlık adına büyük eserler bırakan her ismin ardında, gönüllere dokunmuş bir öğretmenin varlığı söz konusudur.  
Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 92. bu anlamlı günün Ülkemizde Öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlamasının ise 39. Yılını idrak ettiğimiz şu günlerde, bu müstesna günün yıldönümünü hep birlikte gönülden kutluyoruz. Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan Öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin ve daha ileri hedeflere yürümenin anahtarı durumundadır.  
İlk emri “OKU” olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısı ile öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Günümüz dünyasında eğitim ve öğretmen unsuru hayati bir öneme sahiptir. Bu manada eğitim bizim sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerinde ki yerini de tayin eden stratejik bir değerdedir. Bu sebepledir ki Başöğretmen Atatürk, Cumhuriyetimizi yükseltme görevini öğretmenlere tevdi etmiştir. 
Bu duygu ve düşünceler ile tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerim ile tebrik eder, vesilesi ile ebediyete göç etmiş başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum. Emekliliğe ayrılmış öğretmenlerimize uzun ve sağlıklı ömürler, halen görevlerinde olan öğretmenlerimize de başarılar diliyorum.


Kaymakam Kaçmaz'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Kaymakam Kaçmaz'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı