İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun;
-“Sabit kur nedeniyle ilaç gelmiyor”
-“Sağlıkta beyin göçü durmuyor”


İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, halkın bazı ilaçlara ulaşmasının imkânsız noktasına geldiğini belirterek, “Halkımız ilaç bulmakta zorlanıyor. Eczacımız ise hayat mücadelesi veriyor” dedi.

Milletvekili Olgun, AK Parti Hükümetinin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da tutarsız politikaları nedeniyle, sıkıntıyı vatandaşın çektiğini dile getirdi.

SABİT KUR NEDENİYLE İLAÇ GELMİYOR

İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan sabit kur uygulamasının yurtdışından gelen ilaçları sekteye uğrattığını söyledi.

Özellikle çocukların ve kronik hastaların sürekli kullandığı ilaçlarda büyük sıkıntı olduğunu dile getiren Milletvekili Olgun; “İnsanlarımızın en çok ihtiyacı olan antibiyotik ilaçların, ne şurubu ne iğnesi ne de kapsülü bulunuyor. Sınırlı sayıda gelen bu ilaçlara insanlarımızın ulaşması neredeyse imkânsız hale geldi. Bugün 30 lira olan Avro kuru, ilaçta 14 lira olarak uygulanıyor. Bu fiyata da kimse ilaç vermek istemiyor. Bu durumdan sadece halkımız değil 40 bine yakın eczacımız da olumsuz etkileniyor. Bu duruma biran önce çözüm bulunması gerekir” diye konuştu.

57 ECZACILIK FAKÜLTESİ VAR

AK Parti Hükümetinin Üniversite kuruyoruz diye yaptığı binalarda göstermelik eğitim verildiğini belirten İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, rastgele açılan fakültelerin de diplomalı işsizler ordusunu artırdığını söyledi.

2003 yılında 8 Eczacılık Fakültesinin bulunduğunu ifade eden Milletvekili Olgun, günümüzde bu rakamın 57’ye çıkarıldığını ifade etti.

Milletvekili Olgun; “Üniversite açıyoruz diye yaptıkları binaların içinde göstermelik eğitim veriliyor. Eczacılık fakültelerinin yıllık kontenjanları bile dolmuyor. Eczacılık alanında bir planlama olmadığı gibi eczacılık fakültesinden mezun olan gençlerimiz sadece diplomalı işsizler ordusunun bir neferi olarak aramızda dolaşıyor. Ne bir planlama var ne de gençlerin geleceğini düşünen” dedi.

BEYİN GÖÇÜ DURMUYOR

En büyük beyin göçünün sağlık sektöründe yaşandığına işaret eden İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, ‘Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz’ diyen Atatürk’ün ülkesine yakışmadığının altını çizdi.

Milletvekili Olgun; “Sağlıkçılarımıza ‘Giderlerse gitsinler’ diyenler, sağlıkta yaşanan sorunları çözemezler. Ben yaptım oldu zihniyeti sağlık sorunlarına ancak sorun ekler. Sorunları çözemez. Bunu da günümüzde yaşanan ilaç sorunlarıyla görüyoruz” dedi.

İnsan sağlığına değer vermeyen AK Parti Hükümetinin kendilerinden başka bir şey düşünmediklerini belirten Milletvekili Olgun; “Yaşanan ekonomik sıkıntılar artık bir kriz haline dönüşmüştür. İnsanlarımız sadece parasını kaybetmiyor sağlığını da beraberinde kaybediyor. Sağlığına kavuşmak isteyenler ise ilaç bulamıyor. Sağlık alanında yaptık ettik diye öğünenlerin ilaç sıkıntısına da biran önce çözüm bulmaları gerekir. Her dört gençten birinin işsiz olduğu, diplomanın işsizlik belgesi yerine geçtiği, istihdamın sağlanamadığı, gençlerimizin yarınlarından umutsuz olduğu bir ülke kaderimiz değildir, olmamalıdır” şeklinde konuştu.

Milletvekili Olgun, yapılan yanlışlardan dönülmediği takdirde eczacıların ciddi bir istihdam sorunu ile karşı karşıya kalacaklarını da sözlerine ekledi.


İYİ Partili Milletvekili Olgun; Halkımız ilaç bulmakta zorlanıyor

İYİ Partili Milletvekili Olgun; Halkımız ilaç bulmakta zorlanıyor