Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji kariyer günü etkinliklerini sürdürüyor.

Kariyer günü etkinliğinin bu kez konuğu Afyonkarahisar’ın tanınmış iş insanı Melih Yurter oldu. Afyon Organize sanayi Bölgesi konferans salonunda düzenlenen kariyer gününe Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Okul Müdürü İbrahim Çakal, okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Yoğun bir katılım ile gerçekleşen etkinlikte iş insanı Melih Yurter öğrencilere iş dünyasındaki deneyimleri anlatarak, başarmak için çok çalışmanın şart olduğunu söyledi. Söyleşi öğrencilerle karşılıklı geçen soru cevap şeklinde tamamlandı.


YURTER TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ İŞ İNSANLARI İLE ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTI
Tanınmış iş insanı Melih Yurter 2015 yılında Dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinin temsil edildiği G20’nin iş hayatı platformu olan B20’de KOBİ Görev Gücü Başkanı olarak görev alarak Afyonkarahisar’ın gururu olmuştu. Yurter B20’de Türkiye’nin en önemli iş insanları olan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’le beraber görev yaparak ülkemiz için önemli ekonomik projelere imza atmıştı.


ÖĞRENCİLERİMİZ BİLGİ VE TECRÜBELERDEN FAYDALANIYORLAR
Kolejin kurucuları Önder Artuk ve İsmail Palalı iş insanı Melih Yurter’i ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek kendisine teşekkür ettiler. Afyonkarahisar OSB konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte açılış konuşması yapan Okul Müdürü İbrahim Çakal : “Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji olarak her yıl yaptığımız kariyer günlerine bir yenisi daha yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yapmış olduğumuz kariyer günlerinde okulumuzun imkânları doğrultusunda ülkemizin öne çıkan kanat önderlerini buluşturmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz gelen konuklarımızın bilgi ve tecrübelerinden faydalanıyorlar.” dedi.
BAŞARMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMANIZ GEREKMEKTEDİR”
Başarı konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan İş İnsanı Melih Yurter: “ Anadolu kenti Afyonkarahisar’da sanayicilerimiz güzel işlere imza atıyorlar. Okulunuzun kurucusu Önder Artuk Bey havacılık sanayisi alanında yatırım yaptı. Şehrimiz için önemli bir yatırımdır. Ben Afyonkarahisarlı bir iş insanı olarak kendisine teşekkür ediyorum. Benimde biyogaz alanında bir yatırımım var. Tavuk gübresinden elektrik üretiyoruz. Meslek liseleri ülkemizin temel taşı. Sizler bizim geleceğimizsiniz sizleri en iyi şekilde geleceğe hazırlamak bizlerin asli görevidir. Başarının ilk temeli eğitimdir. Kolejimizde seçtiğiniz mesleklerinizle ilgili ciddi bir eğitim alıyorsunuz. İkinci temeli ise yaptığınız mesleğinizi severek yapmaktır. Severek yapılan her iş başarıyı getirir. Global dünyada yabancı dilin önemi çok büyüktür. Herkes en az bir yabancı dili çok iyi bilmeli. Dünya ülkeleri ile yarışabilmemiz için birkaç tane yabancı dil bilmemiz gerekiyor. Artık internet adında güçlü bir iletişim var. Doğru kullandığımızda tüm bilgilere anında ulaşabiliyoruz. İnternet sayesinde dünyadaki tüm gelişmeleri anında öğrenebiliyoruz. İnterneti doğru ve etkin kullanarak kendimizi sürekli geliştirmelisiniz. İnsani ilişkileriniz ve iletişiminiz çok kuvvetli olmalıdır. Özellikle iş hayatında aranan birinci özellik iletişimdir. Konuşma diksiyon çok önemlidir. Diksiyonunuz düzelmesi kelime daracığınızın gelişmesi için bol bol kitap okumanız gerekmedir. ”dedi


İŞ İNSANI YURTER DENEYİMLERİNİ RSP ÖĞRENCİLERİNE AKTARDI

İŞ İNSANI YURTER DENEYİMLERİNİ RSP ÖĞRENCİLERİNE AKTARDI