Şuhut İlçe Gençlik Merkezi Afyon Kocatepe Üniversitesinde öğrenim gören Iraklı öğrencileri, Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı Projesi kapsamında Zafer'in Başkenti Şuhut'ta misafir etti. Iraklı üniversite öğrencileri tarih kokan mekanları ziyaret ederek burada duygu dolu anlar yaşadı.

Şuhut İlçe Gençlik Merkezi öncülüğünde Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde öğrenim gören Iraklı üniversite öğrencileri Şehitler ve Şahitler Diyarı Zafer'in başkenti Şuhut ilçemizde başta Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt olmak üzere Atatürk Evi, Şuhutlu Şehitler ve Gaziler Hatıra Merkezi, Şuhut Meslek Yüksekokulu, Şuhut Keşkek Evi ve Şuhut Gençlik Merkezini ziyaret etti. İlk ziyaretini Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt'tu makamında ziyaret ederek gerçekleştiren Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde öğrenim gören Irak'lı üniversite öğrencileri burada Başkan Bozkurt ile bir süre hasbihal ederek eğitim öğretimle ilgili fikir alışverişlerinde bulundu. Akabinde Başkan Bozkurt tarafından Irak'lı üniversite öğrencilerine günün anlam ve önemine binaen hediye verildi. Iraklı üniversite öğrencileri buradaki ziyaretlerini günün anlam ve önemine binaen çekilen hatıra fotoğrafı ile sonlandırdı. Ziyaretlerine Atatürk Evi Büyük Taarruz Karargahı ile devam eden Iraklı üniversite öğrencileri tarih kokan mekanda Atatürk Evi görevlisi Nurettin Yazıcı mihmandarlığında Mustafa Kemal Atatürk ve asker arkadaşlarının buradaki yaşadığı tarih bilgilerini dinleyerek zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Burada da günün anlam ve önemine binaen hatıra fotoğrafları çektiren öğrenciler akabinde Şuhut'lu Şehitler ve Gaziler Hatıra Merkezi, Şuhut Keşkek Evi, Şuhut Kadın Kültür Evi ve Şuhut Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti.

Afyon Kocatepe Üniversitesinde eğitimlerine devam eden Iraklı üniversite öğrencileri misafirperverliklerinden dolayı Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ve Şuhut Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Başkurt'a canı gönülden teşekkür ettiklerini ifade etti.

Haber: Recep Dikici


Iraklı AKÜ Öğrencileri Zaferin Başkenti Şuhut'ta Tarih Kokan Mekanları Ziyaret Etti

Iraklı AKÜ Öğrencileri Zaferin Başkenti Şuhut'ta Tarih Kokan Mekanları Ziyaret Etti