Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesindeki 2 bin 300 haneli köyde öğrenciler, internet şebekesi sorunu yaşadığı için EBA’ ya erişemiyor. Köylüler internet erişimine ulaşmak için 400 imza topladı.

Korona virüs (Covid-19) nedeniyle Mart ayından itibaren öğrenciler, uzaktan eğitim sistemiyle eğitim almaya çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturduğu Eğitim ve Bilişim Ağı (EBA) üzerinden online eğitim verilirken, çok sayıda vatandaş ve öğrenci internet erişimi sorunu nedeniyle bundan yararlanamıyor. Şuhut’a bağlı Mahmut köyde yaşanan internet şebekesi sorunu nedeniyle vatandaşlar internet sorunu öğrenciler ise EBA’ ya erişemiyor. Köyün belirli noktalarına giderek şebekenin gelmesini bekleyen köylü vatandaş ve öğrenciler, bu sorunun bir an önce çözülmesini talep etti.

Köy temsilcisi Lokman Dinç konuyla ilgili açıklamalarında, ‘’Çocuklarımız internete giremiyor EBA’dan ders çalışamıyor, derslerini veremiyorlar. Köyde internet sorunu var, ben köy temsilcisi olarak 400 tane imza topladım muhtarlığında bu konuyla bilgisi var muhtarlıkla beraber iş yapıyoruz. Muhtarlıkla gerekli yerlere bilgi verdik. Bizden bin tane imza istediler. Bin tane imzayı topladığımız zaman burada büyük bir yatırımımız var orayı uygun gördüler. İnterneti kurdukları zaman çocuklarımız daha güzel derslerini yapacaklar, internete girecekler. Ama şuan köyün tek sorunu çocuklar internete giremiyor. Buradan yetkililerimize sesleniyorum Mahmut köyü sahip değil çok büyük bir köy. Çocuklarımızın buradan liselere nereden baksan 400, 500 tane öğrenci var. Köyümüze yetkililerin duyulmasını istiyorum sesimizin. İnternet çeksin çocuklarımızın daha iyi şartlarda ders yapmaları için yetkililere buradan sesleniyorum’’ dedi.

9. Sınıf öğrencisi Nuri Karataş ise konuyla ilgili açıklamalarında, ‘’İnternet çekmiyor, EBA’ya giremiyoruz, online derslerimize giremiyoruz. Köyümüze internetin gelmesini istiyoruz’’dedi.

Köy sakinlerinden Yılmaz Çelik konuyla ilgili açıklamalarında, ‘’Burası egenin en büyük köylerinden birisi burada internet çekmiyor. Ne yapacağımızı şaşıyoruz. Çocuklarımız derslerine giremiyor. Yiyenim bu işle uğraşıyor şuanda 400 tane imza toplandı. Buradan yetkililere sesleniyoruz köyümüze bir an evveli internetin gelmesini istiyoruz’’ dedi.

3. Sınıf öğrencisi Muhammet Karakoç konuyla ilgili açıklamalarında, ‘’Buradan yetkili servislere sesleniyorum. Köyümüzde internet çekmiyor EBA’ya giremiyorum. Lütfen interneti çektirin’’ dedi.

5A sınıf öğrencisi İbrahim Karakoç konuyla ilgili açıklamalarında, ‘’Köyümüzde internet çekmiyor buradan yetkili servislere sesleniyorum lütfen yardım edin’’ ifadelerine yer verdi.

 

 


İnternetin çekmediği köyde öğrenciler EBA'YA ulaşamıyor

Şuhut’ta 2 bin 300 haneli köyde erişim sorunu öğrencilerin EBA sorunu oldu