Girişimci Genç Liderler Derneği'nin, “GENÇ Lİ-DER PROJE, LİDERLİK VE İSTİHDAM OKULU” projesi ile T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projeler arasına girdi.

2014 yılında Afyonkarahisar merkezli kurulan ve kurulduğu günden bugüne Afyonkarahisar ilinde gençlere yönelik birçok çalışmalar yürüten Girişimci Genç Liderler Derneği, bu kez de Afyonkarahisar Belediyesi’nin ortaklığıyla istihdama destek olma amacıyla “Genç Li-Der Proje, Liderlik Ve İstihdam Okulu” projesini öğrencilerle buluşturdu.

Girişimci Genç Liderler, 8 ay boyunca devam edecek olan “Genç Li-Der Proje, Liderlik Ve İstihdam Okulu” isimli projesi için hazırlıkları tamamladı.

 “Genç Liderler Liderlik Ve İstihdam Okulu Lansmanında Buluştu” 

 AFYONKARAHİSAR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (RAM)'de gerçekleşen Lansman toplantısının açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Behlül Beşen, projenin amaç ve hedeflerinden bahsederken ‘’yeni mezun olmuş ve bilgi olan fakat pratik konusunda eksiklik yaşayan arkadaşlarımız için bu projeyi gerçekleştirdik. Afyonkarahisar Belediye Başkanı’mız Mehmet Zeybek’te bizlere destek oldu. Buradaki amacımız yetkin birey sayısını arttırmaktır. Her yıl 900 binden fazla üniversiteli mezun oluyor. Uygulama noktasında eksik olan öğrenciler hedefleniyor. Bu yüzden istihdam ofisi diyoruz. Projede 15-29 yaş arasına önem verdik. Kadın arkadaşlarımıza ise özellikle odaklandık.’’ dedi.

“Başkan Zeybek her türlü desteğe hazırız dedi"

Proje Koordinatörü Behlül BEŞEN’in yaptığı açılış konuşması da, projenin amaçlarına, hedeflerine ve detaylarına yer verdi. Ayrıca Beşen; “ ‘Genç Li-Der Proje, Liderlik Ve İstihdam Okulu’ projesi, 3 Aralık 2022 tarihinde başlayacak olup şehrimizde ikamet eden 50 öğrenciye kariyer basamaklarını adımlama konusunda destekleyici rol oynayacak tematik eğitimler düzenlemerek hem gençlerin iş olanaklarını hem de şehrimizin istihdamını artırmayı hedefliyoruz.

8 ay sürecek olan proje kapsamında Girişimci Genç Liderler Derneği, gençlerin kendi kişisel gelişimlerine ve kariyer yolculuklarına katkı sağlayacakları alanlarda eğitimler düzenlecektir. 13 adet farklı tematik eğitimler düzenleyecektir. Okul formatında verilecek 13 adet eğitim farklı tematik alanlardan oluşmaktadır. Proje sonunda 8 kişiye burs imkanı,10 kişiye de staj imkanı sağlanacaktır. Projemizin Afyonkarahisar gençlerine ve iline hayırlı olmasını temenni ediyoruz "dedi.


Başkan Zeybek "destek vermeye hazırız" dedi

 

Yönetim Kurulu Behlül Beşen'in konuşmasının ardından, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek kürsüdeydi. Zeybek; "Üniversitedeki öğrencilerle her zaman proje yaptık. Yeter ki gençlerimiz bilgi dağarcıklarını arttırsın mezun olurken dağarcıkları dolu mezun olsun diye destek verdik. Siz isteyin bizim destek vermemiz boynumuzun borcu. Üniversitemizle destek vermeye hazırız. Sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.’’ dedi.

 

Son olarak Beşen teşriflerinden ve desteklerinden dolayı Başkan Zeybek'e plaket takdim etti.


Genç Liderler Liderlik Ve İstihdam Okulu Lansmanında Buluştu

Girişimci Genç Liderler Derneği'nin, “GENÇ Lİ-DER PROJE, LİDERLİK VE İSTİHDAM OKULU” projesi ile T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projeler arasına girdi.