Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'ndeki "5. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivalinde Tescilli Şuhut Keşkeği rüzgarı esti. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar lezzetli damak çatlatan tescilli Şuhut Keşkeğini çok beğendiklerini söyledi. 
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 5. Gastro Afyon Festivalinde Şuhut Kaymakamlığı ve Şuhut Kadın Kültür Evi organizasyonuyla açılan standta yerini alan Tescilli Şuhut Keşkeği Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Çankırı, Balıkesir, Bartın, Kastamonu, İzmir, İstanbul gibi farklı il ve ilçelerden gelen vatandaşlar lezzetli damak çatlatan tescilli Şuhut Keşkeğini çok beğendiklerini söyledi. 

Vatandaşlar kuyruklar halinde tescilli keşkeğin lezzetini tattı.
3 Gündür Şuhut Kadın Kooperatifini temsilen burada olduğunu ifade eden Şuhut Kadın Kooperatifi Görevlisi Özlem Günhan konuyla ilgili açıklamalarında, "Şuhut'un patentli keşkeğiyle, el emeği ürünleriyle Türkiye'mizin dört bir tarafından gelen vatandaşlarımıza yöresel lezzetlerimizi hem el emeği ürünlerimizi tanıtıyoruz. Buna ilgi gösteren misafirlerimize teşekkür ediyoruz" dedi. 
Şuhut Milli Eğitim Müdürlüğü personeli Yunus Önder ise konuyla ilgili açıklamalarında, "Bu etkinliği düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum. Öncelikle sayın valimize tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Etkinlikler devam ediyor Şuhut ilçemizin yöresel keşkeğini tüm vatandaşlarımıza hemşehrimize sunuyoruz. İnşallah memnun kalırlar tabii bu bizim Kadın Kültür Evimizin katkıları ile oluyor. Tabii ki buraya gelenler çok memnun kalıyorlar keşkeğimizin lezzetli damak tadına bakıyorlar. Söylemeye gerek yok tescilli keşkeğimiz Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Şuhut ilçemizin yöresel tescilli keşkeğin herkese tavsiye ediyorum" dedi. 


Gastronomi Turizm Medya Dernek Başkan Yardımcısı Şennur Enginler konuyla ilgili açıklamalarında, "Açıkcası çok beğendim. Bir kere sunum şeklini çok daha yerinde buldum. Tam bir toprak kapta olması gerektiği gibi birde bana özel tabağa özel servis yaptılar. Önce sordular tereyağı salça istermisiniz diye. Bende nasıl olması gerekiyorsa öyle verin dedim. Gerçekten çok lezzetliydi. İçindeki bulgurlar et yerinde pişmiş çünkü 12 saat pişirmişler. Ben beğendim. Tavsiye ederim zaten ben gittiğim yerlerde önce ben şunu soruyorum. Yerel lezzetleri tadabileceğimiz bir yer var mı? Buna çok önem veriyorum gerçekten olmasa bile bir farkındalık yaratmaya çalışıyorum. Yani gittiğimiz yerlerde yöresel lezzetlerimizi bulabileyim. Gezdiği yerlerde herkes lezzeti bulmak istiyor" dedi. 
Özel Haber: Recep Dikici


Gastro Afyon Festivalinde Tescilli Şuhut Keşkeği Rüzgarı

Gastro Afyon Festivalinde Tescilli Şuhut Keşkeği Rüzgarı