Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde hasadı devam eden fasulye kilosu 7-8 TL arasında değişen fiyatıyla Bu yıl üreticisinin yüzünü güldürdü.
 

Şuhut’ta bu yıl verimin yüksek olduğu fasulyenin ilk hasadında 3 bin dekar alandan elde edilen ürün çiftçilerin yüzünü güldürdü. Fiyatı 7 ile 8 buçuk lira arasında değişen fasulyenin üreticisinin yüzünü güldürdüğü gözlerden kaçmadı. 150 lira yevmiye ile çalışan işçi kadınlar ise kavurucu sıcakların altında sabah 07.00, 07.30 gibi tarlaya gelip akşam 20.00 gibi evlerine dönüyor.


İşçi Başı Hacer Kar konuyla ilgili açıklamalarında, "Sıcağın altında çalışması zor akşama kadar eğilerek tabii bayanlarımızın her yeri ağrıyor. Fasulyemiz iyi bereketli fasulye toplamaya devam ediyoruz. Herkesin hakkında hayırlısı olsun tabii sıcağın altında çalışması zor. Nasibimiz neyse o olsun inşallah. Yevmiyelerimiz 150 TL yetmiyor. Yani biraz daha işçilerimizi düşünmesi lazım. Mesela bir manava giriyorsun 150 TL bir gün çalıştığına bir şey alamıyorsun. Her şey zamlandı hayat zamlandı insanlar bir gün kazandığı yevmiyeyi hemen bitiriyorlar. Yetmiyor. World Turk ailesine selamlarımızı gönderiyoruz. Hayırlı işler sağ olun teşekkür ederiz" dedi.

Lise Öğrencisi Zeynep Kar ise konuyla ilgili açıklamalarında, "Ben lise öğrencisiyim burada sabah erkenden gelip akşama kadar çalışıyoruz güneşin altında. İsmim Zeynep burada okul harçlığımı çıkarmaya çalışıyorum hem aileme yardım etmeye çalışıyorum ama olmuyor bir şeyler yetmiyor. Çok fazla zam var güneşin altında çok zor oluyor ama yapacak bir şey yok. Burada çalışmak zorundayım 150 TL de hiçbir şeye yetmiyor. Ne okul açlığımı çıkarabiliyorum ne de aileme yardımcı olabiliyorum. Benim gibi okuyup çalışan diğer çiftçilerimize de örnek bir birey olmak istiyorum" dedi.
Bu yıl oldukça fasulye üretiminden yüzlerinin güldüğünü ifade eden tarla sahibi Sadullah Özdemir de konuyla ilgili açıklamalarında, "Bu yılın fasulye hasat dönemine başlamış bulunmaktayız. Fiyatlar çok iyi Allah razı olsun. İşçilerimiz devam ediyor toplam 15 kişi işçimiz var. İnşallah hayırlı bereketli olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum. Fasulye fiyatları başladığında 11-12 lira civarındaydı ama şu anda 7 ile 8.30 lira arasında böyle fiyat geçiyor. Allah bereket versin para kazanıyoruz. Buradan Sayın Başkomutanımız Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum, Allah seni başımızdan eksik etmesin amin amin" sözlerine yer verdi.
Haber: Recep DİKİCİ


Fasulye Üreticisinin Bu Yıl Fiyatlarda Yüzü Güldü

Fasulye Üreticisinin Bu Yıl Fiyatlarda Yüzü Güldü