Afyonkarahisar 2020 Sevgi Yılı Projesi, il genelinde gerçekleştirilen faaliyetlerle yoğun bir şekilde devam ediyor. Her ay farklı bir temanın işlendiği program çerçevesinde Kasım ayının teması “Dostluk ve Vefa.” dır.
Her geçen yıl, bir önceki yıla nazaran daha hızlı ve yoğun geçtiği günümüzde, insanlar daha fazla yalnızlaşıyor ve daha fazla kendi içine kapanıyor. Bir telaş ve koşuşturmaca içerisinde arkadaşlıklar, kardeşlikler ve hatta aile içerisinde ki bağlar bile zayıflamaya ve neredeyse kopma durumuna geliyor.
Yalnızlaşan birey ve toplum bu durumu aşmak için sosyal medya dediğimiz mecrada kendisine arkadaşlar, dostluklar ve bir çevre edinmeye çalışıyor. Şimdilerde herkesin yüzlerce ve hatta binlerce arkadaşı var! Ama bu arkadaşlar birbirlerini hiç görmeyen, birinin bir derdi, bir mes’elesi olduğunda diğeri onun yardımına koş(a)mayan arkadaşlar.
Bir topluluğa girdiğimizde, toplu taşıma araçlarında veya hane içerisinde herkesin başı eğik! Kimse kimsenin yüzüne bakmıyor. Herkesin elinde telefon veya tabletle sosyal medyadan sözde arkadaşları, dostlarıyla sohbet ediyorlar. Hatta bazıları bu durumu o kadar ileriye götürmüş ki, aile bireyleri ile bile sosyal medya üzerinden haberleşiyor, sohbet ediyorlar.
Teknoloji hiç şüphesiz çok gerekli ve bizim de en çok desteklediğimiz alanlardan biridir. İleri teknolojiyi iyi kullanan şahıslar ve hatta devletler, diğerlerinin her zaman bir adım önünde olurlar. Fakat teknolojiyi yerinde, zamanında ve en önemlisi faydalı işlerde kullanmak doğru olandır.
Türk Toplumunun Kökleri Çok Sağlamdır…
2020 Afyonkarahisar Sevgi Yılı Projemizin de asıl gayesi burada ortaya çıkıyor. Türk toplumu, kökleri çok sağlam olan, gelenek, görenek ve zengin kültürü ile sağlam temeller üzerine kurulmuş bir toplumdur. Fakat son yıllarda, yukarıda bahsettiğimiz hususlar sebebiyle bu özelliğinin üzeri biraz tozlanmıştır. Biz, Afyonkarahisar Sevgi Yılı Projesi ile bu tozu kaldırıp altında yatan cevherleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.
Nitekim, bu paha biçilemez cevherler, yaşadığımız zor günlerde hemen kendini gösteriveriyor. Geçtiğimiz hafta 30 Ekim günü İzmir’de büyük bir acı yaşadık. 6,6 şiddetinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımız oldu. Depremde vefat eden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da Allah’tan acil şifalar niyaz ediyorum.


EROĞLU: DOSTLUK VE VEFA, BÜYÜK BİR ERDEMDİR…

EROĞLU: DOSTLUK VE VEFA, BÜYÜK BİR ERDEMDİR…