OEDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir Gün FM’in konuğu oldu. Gazeteci İsmail Akar’ın sorularını yanıtlayan Demir, “Bu yıl ilimize 430 milyon liralık yatırım gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımla birlikte 2017 yılından itibaren Afyonkarahisar’a yaptığımız yatırım tutarı 1,7 milyar TL’yi geçti” şeklinde konuştu.
“Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerine hizmet veriyoruz”

“Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ olarak elektrik dağıtım hizmeti vermekteyiz” diyen Demir, “Afyonkarahisar ile birlikte Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerine de hizmet veriyoruz. Yaklaşık 50 bin kilometrekarelik bir alanda,3 milyon kişiye, 1.200’ü aşkın çalışanımızla ulaşıyor, güvenli ve sürdürülebilir elektrik arzı sağlıyoruz. Hiç kuşkusuz bunu sağlamak çok ciddi yatırımlar gerektiriyor. Biz de Zorlu Osmangazi Enerji bünyesinde faaliyet göstermeye başladığımız 2017 yılından itibaren bu yatırımlarımıza hız verdik. Bu yıl ilimize 430 milyon liralık yatırım gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımla birlikte 2017 yılından itibaren Afyonkarahisar’a yaptığımız yatırım tutarı 1,7 milyar TL’yi geçti. Bu arada 5 ilimizi de kattığımızda 5 yıllık yatırım 7,4 milyar TL’ye ulaştı.” diye konuştu.
“Geniş bir ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz”
“Çalışmalarımız kapsamında Afyonkarahisar’da 124 kilometre enerji nakil hattı, 59 adet yeni trafo ve 1063 adet yeni aydınlatma direği tesis ediyoruz” diyen Demir, “Tüm bu çalışmalarımızda toplam 168 kilometre kazı çalışması yapılacak. Geniş bir ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yatırımların yanı sıra alçak ve orta gerilim elektrik dağıtım hatları, dağıtım trafosu ve aydınlatma armatürlerinin bakımlarına da devam ediyoruz. Bu arada ülkemizin akıllı sistemler yolculuğunda, ilimizin ön sıralarda yer almasını hedefliyoruz. Afyonkarahisar’ın geleceğin akıllı şebekelerine sahip, modern ve kaynaklarını verimli kullanan bir şehir olmasına katkı sunmayı hedefliyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.
“Sosyal sorumluluk projeleri de yürütüyoruz”
OEDAŞ’ın sosyal sorumluluk projeleri de yürüttüğünü belirten Demir, “Can Dostlar projemizle sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve tedaviye yönelik ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Çünkü sokak hayvanlarının, can dostlarımızın bizim desteğimize ihtiyacı var. Ayrıca göçmen kuşlarla ilgili de bir çalışmamız var. Yüksek gerilim hatları, kuşlar için tehlike arz edebiliyor. Aynı zamanda arızalara, kesintilere de yol açabiliyor. Biz de göçmen kuşların güvenli bir şekilde konaklamaları ve ardından yollarına devam edebilmeleri için yüksek gerilim hatlarına izolatör dediğimiz izolasyon aparatlarından yerleştiriyoruz. Bu aparatlar sayesinde kuşlar elektrik çarpmasından korunuyor” dedi.
Kadın istihdamını önemsiyoruz
Şirketlerinde kadın istihdamına önem verdiklerinin altını çizen OEDAŞ İl Müdürü Cafer Demir, “Türkiye enerji sektöründe kadın çalışan oranı yüzde 12 seviyesinde. Hedefimiz sektörümüzdeki kadın istihdamını artırarak, bu oranı yukarıya taşımaya katkı sunmak” diye konuştu.
Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen OEDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir Gün FM’in başarılı yayınlarının devamını diledi. Akar ise Demir’e yayın dolayısıyla teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi. 

 


DEMİR: “İlimize 430 milyon liralık yatırım yapıyoruz”

DEMİR: “İlimize 430 milyon liralık yatırım yapıyoruz”