Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Türkiye’de vizyon projeleri olarak devreye konan millet bahçeleri projeleri şehirlerin çehrelerin değiştirerek rekreasyon alanları yaratıyor.

Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesinde yer alan Millet Bahçesi de bu projelerin bölgesel anlamda en kapsamlıları olması bakımından dikkat çekiyor. Şuhut Postası Gazetemiz ve Türkeli Gazetesi olarak Şuhut Millet Bahçesini gezerek yapılan bu alanın keyfini çıkardık.  Cumhuriyet'in 100'üncü yılı nedeniyle yeşil alanları 100 milyon metrekareye çıkarmayı amaçlayan Türkiye 1949 yılında yaptığı ilk millet bahçesinden bu yana gerek çevreye verdiği önem gerekse toplumsal hayata katkıları bakımından millet bahçeleri günümüzde de önemini korumaya devam ediyor.

1000 METREKARE BİSİKLET YOLU BULUNUYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yılına özgü olarak 81 İlde 81 milyon metrekarelik hedefleri olduğunu basınla paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  2018 yılından bu yana 23 milyon 514 bin 88 metrekare alanı kapsayan 207 millet bahçesinin yapımının tamamlandığını 50 milyon 303 bin 292 metrekare alana sahip olan 290 millet bahçesinde ise çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini açıklamıştı. Afyonkarahisar‘ın Şuhut ilçesinde yapılan millet bahçesi de 50.312 metrekare proje alanı ile klasmanında üst seviyelerdeki yerini alırken 1000 metrekare bisiklet yoluyla bisiklet severlere keyifli bir rekreasyon alanı oluşturuyor.

20 BİN ÇALI ÇEŞİDİ MEVCUT

Afyonkarahisar’ın doğası ile uyumlu millet bahçesi 20 bin 200 çalı çeşidi ile tropikal bitki çeşidi ile Şuhutluları doğa ile iç içe bir ortamda 2.350 metre yürüyüş yolunda sporlarını doğa ile baş başa bir ortamda yapan Şuhutlular, akranları ile 720 metrekarelik kıraathane ile keyifli vakit geçirerek dertlerinden uzaklaşıyor.

“EROĞLU’NDAN ÖVGÜ DOLU SÖZLER”

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Şuhut Millet Bahçesi ile ilgili yaptığı paylaşımda “Şuhut millet bahçesi muhteşem, yolunuz düşerse ziyaret ediniz demeyeceğim yolunuzu düşürünüz. Afyonkarahisar’a 20 dakika Ankara 2 saat uzaklıkta” diyerek millet bahçesinin lokasyonun önemine değindi. 


CUMHURİYETİN 100. YILINDA ŞUHUT'A YAKIŞIR PROJE

CUMHURİYETİN 100. YILINDA ŞUHUT'A YAKIŞIR PROJE