Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı'nda yapılan Genel Başkan Seçimi sonuçlandı.
Kurultay'da yarışan Başkan Kemal Kılıçdaroğlu seçimin ikinci turunda Özgür Özel'e karşı 812'ye karşı 536 oyla kaybetti.


 

İlk turda iki aday da yeterli oyu alamayınca Kurultay'da ikinci tur seçime gidildi. Yapılan ikinci tur oylamada, Özgür Özel 812, Kemal Kılıçdaroğlu da 536 oy aldı.
İlk turda 682 oy alan Özel başkanlığı kazandığı ikinci turda oy sayısını 130 oy arttırmış oldu. Seçimde 1366 delege oy kullandı.
CHP Kurultayı'nda oy verme süreci gece saat 02:30'da sona erdi. Seçim sonucu da saat 03:44'te Divan Başkanlığı görevini üstlenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu tarafından açıklandı.


 

İmamoğlu, "Sonuç CHP'nin her üyesinin kazandığı bir sonuçtur" ifadelerini kullanırken, yeni Genel Başkan Özel de konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu'na şu sözlerle teşekkür etti: "Gönlü bizimle birlikte olan, bundan sonra da, başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne hep beraber devam edeceğimiz Sayın Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na."
CHP Şuhut İlçe Başkanı Caner Peynirci,
“AFYON CHP SİYASİ TARİHİNDE BİR İLKE İMZA ATTIK” 
İlimizde ilk kongrelerin başladığı 19.08.2023 tarihinde yapılan ilçe kongremizde delegemizin taktiri ile İlçe Başkanı seçildim. Ardından yapılan il kongresinde delegemizin desteği ile kurultay delegesi seçildim. Ve uzun zamandır çok tartışılan,sadece partimizin geleceğini değil ülkemizin geleceğini de ilgilendiren kurultayımızı bu hafta sonu gerçekleştirdik.Büyük bir demokrasi şöleni havası içinde geçen kurultayımızda iki değerli genel başkan adayımız yarıştı. Partimizin ve Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu kritik seçimlere bizlerde tarafımızı günler önce belli ederek katıldık. Halka ve sokağa karşı siyaset yapılamayacağını ifade ederek  tavrımızı Genel Başkanımız Sayın Özgür ÖZEL’i desteklemekten  yana aldık. Seçim sonuçlarında kazanan biz değil,partimiz oldu. 13 yıl boyunca partimize hakkıyla hizmet etmiş olan eski genel başkanımız Dayın Kemal KILIÇDAROĞLU’na teşekkür ederiz. Tabiki bu kurultayda bir Afyonkarahisarlı olarak ayrı bir gurur yaşadık. Yıllardır birlikte siyaset yapmaktan onur ve gurur duyduğum daha önceki il başkanımız Sayın Yalçın GÖRGÖZ’ün parti meclis üyeliğine seçilmesi bizleri çok mutlu etti. 1987 yıllarından bu tarafa gençlik kollarında başlattığı bu haklı mücadeleyi genel merkeze taşıyan değerli yoldaşımı tebrik ediyor,yeni görevinde başarılar diliyorum. Afyonkarahisar ve ülkemiz adına bundan sonra daha başarılı bir sürecin başlangıcını gerçekleştirdik. Bu yolun sonu önce yerelde sonra genel seçimlerde iktidar olmanın yolu olacaktır.38.Olağan Kurultayımızda seçilen partimizin temsilcilerine başarılar diliyorum" dedi. 
Haber: Recep Dikici


CHP'DE GENEL BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL OLDU

CHP'DE GENEL BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL OLDU