Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından verilen Medya Oscarları Ödül Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. KANAL 3’ün Yılın En İyi Kanalı Medya Oscarına layık görüldüğü törende, ödülü MEGABİRLİK Medya Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı

ÖDÜLÜ CUMHURBAŞKANI VERDİ
Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin geleneksel Medya Oscarları Ödül Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katıldığı törende Yılın En İyi Yerel Kanalı Medya Oscarına layık görülen KANAL 3’e ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Megabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e verildi.


SERTESER, ‘BU GURUR AFYONUN’
Kanal 3’ün Medya Oscarı Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilirken Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Demirel, Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Güzbey’in de katıldığı törende, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ta hazır bulundu. Megabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, KANAL 3’e verilen ödülün tüm Afyon’un gururu olduğunu belirtti. 

“BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE SEÇİLDİLER”
Törende ilk konuşmayı Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Şebnem Bursalı yaptı. Bursalı, Türkiye’nin içinde bulunulan bu zor günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde büyük bir sınav verdiğini kaydederek, “Başta sağlık çalışanları olmak üzere mücadele veren herkesi kutluyor, burada Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği olarak bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. 43.yaşını kutlayan derneğimiz bu yılda radyo ve televizyonların en başarılarını ödüllendirdi. İşini yaparken ödül almak hele ki meslektaşlarından ödül almak çok daha anlamlı. Çok titiz bir araştırma sonucu ödül alan meslektaşlarımızı şahsım ve derneğimizin yönetim kurulu adına kutlamak istiyorum” dedi.

“DERNEĞİN YÜRÜTTÜĞÜ PROJELERİ ÖNEMSİYORUM”
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Medya Oscarları Ödül Töreni’nde davetlileri Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Medya Oscarlarına layık görülen televizyoncu, radyocu, muhabir ve sanatçıları tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Derneğin hayata geçirdiği “Sporla Kal Güvende Kal” kampanyası ve “Narkotik Polisi Anne Projesi” çalışmalarını anımsatarak Derneğin terör mağduru kadınların haklı mücadelesini dünyaya duyurmak için yürüttüğü çalışmaları da önemsediğini kaydetti.

“EKSİKLERİ GİDERMENİN YOLLARINI ARIYORUZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, medyanın toplum adına kamuoyu oluşturan bir kuvvetten ziyade kendisini siyasetin, yargının, yasamanın yerine koyan bir anlayışa sürüklenmesinin de en büyük zararının yine medyaya olacağı uyarısında bulunarak, “Darbe dönemlerinde Türk medyasının nasıl kötü bir görüntüye sürüklendiğini hepimiz gayet iyi hatırlıyoruz. Ayrıcalıklarını kaybedenler rahatsız olsalar da bugün daha renkli, daha demokratik, daha çoğulcu bir medya yapısına sahibiz. Hâlen eksikliklerimiz yok mu? Elbette var. Bu eksiklikleri de gidermenin yollarını arıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘RTGD 43 YILLIK BİR ÇINARDIR’
RTGD’nin 43 yıllık bir çınar olduğunu ifade eden Erdoğan, “Kaleminin ve mesleğinin hakkını verenlerin sayısı arttıkça inşallah Türk medyasındaki kötü hatıraların izleri de silinecektir. Siyah beyaz yıllardan geleceğe uzanan bir çınar olan Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği’nin bu konuda önemli bir rol oynamaya devam edeceğine inanıyorum. 2019 yılı Medya Oscarlarına layık görülen basın mensuplarımızı ve kuruluşlarımızı tekrar tebrik ediyorum. Her birinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu. 

MEDYA OSCARI ALANLAR
Yılın Yerel Kanalı Medya Oscarı Kanal 3-Hüsnü Serteser (Afyonkarahisar)
Yılın Tartışma Programı Medya Oscarı Ahmet Hakan-Tarafsız Bölge (CNNTürk)
Yılın Kuşak Haber Programı Medya Oscarı Birinci Sayfa-Cengizhan Cevahiroğlu, (TRT Haber)
Yılın Güncel Programı Medya Oscarı Her Açıdan-Ferda Yıldırım (Beyaz TV)
Yılın Kısa Belgesel Programı Medya Oscarı Toplumsal Hafıza- Haktan Uysal-(A Haber)
Yılın Aktüel Siyaset Programı Medya Oscarı Başkent Kulisi- Mehmet Acet (Kanal 7)
Yılın Ekonomi Kuşağı Medya Oscarı Seans Öncesi-Şafak Tükle (A Para)
Yılın Ekonomi Programı Medya Oscarı Piyasa Hattı- Güzem Yılmaz (Bloomberg HT)
Yılın Spor Programı Medya Oscarı Son Sayfa-Mustafa Göksu-(A Spor)
Yılın En İyi Televizyon Dizisi Medya Oscarı Hercai- (ATV)
Yılın En İyi Kadın Oyuncusu Medya Oscarı Ebru Özkan-Hekimoğlu( Kanal D)
Yılın En İyi Erkek Oyuncusu Medya Oscarı Burak Özçivit-Kuruluş Osman (ATV)
Yılın En İyi Yarışma Programı Medya Oscarı Kim Milyoner Olmak İster (ATV)
Yılın Radyosu Medya Oscarı Polis Radyosu
Yılın Radyon Yapımcısı Medya Oscarı Mehmet Özbek- Türküler Ne Der (TRT Türkü)
Mustafa Cambaz Özel Ödülü An ve Zaman-Koray Şerbetçi (Kanal 24)
Nursal Tekin Özel Ödülü Arka Sokaklar (Kanal D)


Bu gurur Afyon’un

Bu gurur Afyon’un